7
AdmiralBet ABA Liga

PANTERI ODGOVORILI SAVEZU: Čime vas mi to ugrožavamo?

Objavljeno: 06.09.16 u 17:41

Košarkaški savez Srbije je nedavno upozorio FMP da neće tolerisati njihov potencijalni nastup u Evrokupu, baš kao što je bio slučaj i sa Partizanom.

Stigao je odgovor kluba iz Železnika u kom se postavlja pitanje zašto se vrši toliki pritisak na njih, a i zahteva se objašnjenje zašto FMP-u nije bio omogućen nastup u FIBA Ligi šampiona.

Saopštenje košarkaškog kluba FMP prenosimo u celosti:

– KK FMP obaveštava javnost da mu predstavlja veliko zadovoljstvo i čast da je u grupi klubova koji su u najužem krugu kandidata za učešće u Evrokupu u sezoni 2016-2017. Biti kandidat za Evrokup znači veliko priznanje za srpsku košarku i KK FMP jer smo višegodišnji pouzdani partneri Evrolige, i Evrokupa.

KK FMP je sve svoje odluke donosio u dogovoru sa Košarkaškim savezom Srbije, koji nam još uvek nije objasnio zašto naš klub nije uvršten u FIBA Ligu šampiona, a istu kandidaturu je ispred KSS-a potpisao Dejan Tomašević?

Cilj ovog saopštenja KK FMP nije da se prave bilo kakvi problemi u srpskoj košarci i državi, već da se dođe do istine bez obzira da li ćemo učestvovati u Evrokupu ili ne.

Ono što nas je posebno začudilo, je da KSS na svom sajtu za koji pouzdano znamo da je jedan od najčitanijih sportskih portala u regionu i Evropi, ponovo objavljuje svoje odluke kako bi indirektno upozoravao naš klub, (da ne kažemo pretio), zaboravljajući da KK FMP nikada nije bio neobavešten klub, a ponajmanje naivan da ne prepoznaje genezu ovog „galimatijasa“ koji se pravi u košarkaškoj javnosti Srbije mesecima, i klasičnom zamenom teza i manipulacijama, da ne kažemo lažima.

Shodno tome, KK FMP je uputio pismo KSS, u kome traži odgovore na veoma jednostavna pitanja, kako bi nakon odgovora mogli da obavestimo javnost kakve su se igre igrale od januara 2016.godine do danas, po pitanju učešća u FIBA Ligi šampiona i Evrokupu, i kakav su doprinos svemu dali pojedini ljudi iz KSS-a, a naravno i „naši kadrovi“ iz FIBA uz pomoć „dobro informisanih spin majstora“ sa ovih prostora.

Čekajući odgovore iz Sazonove, nagovestićemo javnosti samo ovo… igranje KK FMP u Evrokupu, nema ama baš nikakve veze sa neigranjem jednog drugog kluba u tom takmičenju, kao što nema veze ni sa igranjem tog kluba u nekom trećem takmičenju.

Jasno nam da KK FMP treba da bude u celom ovom „cirkusu“ kolateralna šteta po srpskom „ni kriv ni dužan“, a da je meta ovog napada neko drugi. Ali, cela istina kompletnoj srpskoj javnosti biće dostupna odgovorima koje nestrpljivo čekamo iz „kuće košarke“ – ako ih bude! Ako ih ne bude, javnost će opet biti obaveštena.

0
0

7 Komentara

  1. Tako Dobar Izbor… kako ga ko tumači ne interesuje me. Samo zvezda petokraka nije bila srpski simbol ni Cara Lazara ni Karađorđa . Toliko o patriotizmu ..

    0
    0
    Odgovori
  2. Čime bi to Partizan ugrožavao interese srpske košarke da je igrao evrokup??? Partizan da je igrao evrokup sanirao bi dobar deo dugova i bio bi blizu završnice tog takmičenja. Sad kada su Partizan ucenema naterali u FIBA ligu vi bi ste tako pametni da igrate evro kup. Oba FMP nemaju trofeja koliko ima Partizan , računajući one dok se košarka igrala na šljaci…

    0
    0
    Odgovori
      • Od osnivanja do dana dansnjeg, KK Partizan ima samo jednu adresu, Humska 1. Posto spominjes nekakva preseljenja, verovatno si se zabunio, jer klubovi za koje navijas toliko cesto menjaju imena i adrese da vise ni sami ne znate za koga navijate i kako vam izgleda grb.

        0
        0
        Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter