1
Košarka

NIJE SAMO ZA PARTIZAN: KSS se oglasio i oštro opomenuo FMP!

Objavljeno: 04.09.16 u 19:00

Košarkaški savez Srbije ostaje dosledan svojim ranije donetim odlukama, bar za sada.

Nakon što se pojavila informacija da će FMP zauzeti već viđeno mesto Partizana u Evrokupu, oglasio se i KSS, koji je podsetio na ranije donete odluke, a koje važe jednako za sve, a ne samo za klub iz Humske.

– Upravni odbor KSS donosi odluku da se klubovima-članovima KSS dozvoljava učešće u Evroligi, a zabranjuje učešće u Evrokupu… Ukoliko neki klub-član KSS potpiše ugovor/sporazum sa EKA ili bilo kojim pravnim subjektovm koji je u relaciji sa EKA ili uzme učešće u Evrokupu, automatski se suspnenduje iz članstva u KSS. U tom slučaju, eventualna suspenzija će se odnositi na učešće u takmičenjima svih selekcija kluba koji je suspendovan – stoji na sajtu KSS-a.

Dalje se odnosi i na odluke dokete u vezi sa regionalnom ABA ligom.

– Košarkaški savez Srbhije ostaje pri stavu da je regionalno takmičenje korisno i potrebno za razvoj košarke na ovim prostorima. U skladu sa tim, KSS će uputiti ABA ligi zahtev za restruktuiranje regionalnog takmičenja i donošenje kalendara kojim bi se omogućilo nesmetano održavanje nacionalnih prvenstva i regionalne lige, a imajući u vidu i obaveze koje proističu iz učešća klubova u evro takmičenjima – zaključuje se na sajtu KSS.

Dakle, ‘panteri’ su takođe blokirani, ali videćemo šta će nam dani pred nama doneti. Svedoci smo svakodnevnih promena i različitih aršina…

0
0

1 Komentara

  1. Pošteno ako KSS ostane dosledan. Samo FMP je mesto minimum rang niže od CZVBg(FMP izvorni) zbog sukoba intetesa. Videćemo narednih dana šta će biti…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter