1
Košarka

MARINA MALJKOVIĆ: Nekad ti Bog da, nekad oduzme…

Objavljeno: 18.08.16 u 22:55

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković rekla je da ekipa posle poraza od Španije u polufinalu Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru mora da se podigne i da se bori za bronzanu medalju.

– Nema, nekad ti Bog da, nekad oduzme. Napravili smo čudo (u četvrtfinalu) protiv Australije. Upozoravala sam na opasnost protiv Španije. Imale su dobar šut, a kod nas nijedna nije imala svoj dan da se uključi. Nismo uspele da se naviknemo na preterano agresivnu igru Španije, koja je bar dva puta agresivnija od SAD, najbolje ekipe ovde – rekla je Maljkovićeva posle meča.

Srbija je večeras izgubila 54:68 i u polufinalu bi trebalo da igra protiv Francuske.

– U svakom slučaju, sve čestitke Španiji. Nama ostaje da se skupimo i da probamo da iskoristimo priliku da se osvoji medalja – reka je Marina Maljković.

U drugom finalu sastaju se petostruke uzastopne šampionke SAD i Francuska, ekipa koju je Srbija pobedila u finalu Evropskog prvenstva prošle godine.

– Zapamtite, čeka nas mnogo teža utakmica protiv Francuske nego i finalu EP. Francuska ima baš sve ono na šta smo ih dobili prošle godine, sada su to nadoknadili dovodjenjem novih igrača – rekla je selektorka.

Ona je kazala da ne postoji univerzalni način da se ekipa podigne posle poraza.

– Ne postoji čarobni štapić, ili da svima damo čokoladu pa da bude bolje. Španija je ušla u utakmicu sa većim iskustvom i mirne glave cepala, odradjivala. Mi to danas nismo radili. Sada treba naučeni ovim iskustvom da krenemo tako protiv Francuske od prvog minuta – rekla je Maljkovićeva.

0
0

1 Komentara

  1. Svaka bre čast žene, nema mesta tugovanju, polufinale Olimpijade, ej ….
    Neka vama Bog da još puno uspeha i u klupskoj i u reprezentativnoj karijeri i puno sreće i zdravlja. Živeli.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter