9
AdmiralBet ABA Liga

‘NEPRISTOJNA PONUDA’: KS Srbije apeluje na Partizan da napusti Evrokup, nudi i finansijsku pomoć

Objavljeno: 08.08.16 u 12:04

Košarkaški savez Srbije poslao je pismo Košarkaškom klubu Partizan i njegovom predsedniku Nikoli Pekoviću da dobro razmisli o tome da napusti Evrokup i pridruži se FIBA takmičenjima.

Pismo KS Srbije upućeno crno-belima prenosimo u celosti:

– Poštovani gospodine Pekoviću, obraćam vam se sa predlogom da u sklopu svih dešavanja još jednom razmotrite odluku u kom međunarodnom takmičenju će igrati KK Partizan NIS.

Poštujem vašu odluku od pre dva meseca da se opredelite za nastup u Evrokupu, jer je u tom trenutku ovo takmičenje izgledalo kvalitetnije i profitabilnije. U mećuvremenu su od učešća u Evrokupu odustali svi italijanski klubovi, a situacija u Španiji je takva da je veliko pitanje u kom će takmičenju na kraju učestvovati njihovi klubovi. Zbog toga su poziv za Evrokup dobile i neke ekipe koje su po kvalitetu daleko ispod ostalih. Sve to dovodi u veliku sumnju da li će se i u kom sastavu ovo takmičenje uopšte i održati.

FIBA Liga šampiona se obavezala da minimalni iznos koji klub učesnik dobija ne bude manji od 100.000 evra. Taj iznos može biti i veći u zavisnosti od prihoda od TV prava, kao i uspešnosti nastupa kluba učesnika takmičenja. KSS se obavezao da klubovima učesnicima ovog takmičenja pomogne sa dodatnih 50.000 evra.

U isto vreme, KSS je u skladu sa odlukom Borda FIBA Evrope iz aprila meseca suspendovao KK Partizan NIS iz članstva u našoj organizaciji, što sasvim sigurno nije rešenje koje će doneti bilo šta dobro bilo kome. KK Partizan NIS u ovom trenutku ne može da registruje igrače, obavlja međunarodne transfere i slično, što je na duži rok, sasvim sam siguran, neodrživo.

I dalje verujemo da je jedino rešenje dogovor FIBA i EKA, to jest Evrolige, ali dok do tog dogovora ne dođe, mislim da treba da učinimo dodatne napore da trenutno stanje prevaziđemo – piše u pismu koje je stiglo sa adrese Sazonova 83.

0
0

9 Komentara

  1. Sacuvaj me boze Djilasove brige za Partizanom. Samo vi terajte svoje, ako ste nas vec izbacili iz takmicenja, nemojte da nam pisete i i da se bavite nama, a ove pare o kojima pricate dajte u drzavni projekat, posto mu se kraj ocigledno primice. Pekovicu ti gledaj kako da zadrzis Novicu i da dovedes jos jednu peticu, a gospodin Djilas nega se dopisuje sa svojim ortakom iz Vojvode Supljikca, zna on dobro tu adresu. I ostavite vise Partizan na miru, zar niste shvatili iz poslednjeg pokusaja da smo neunistivi.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter