0
Košarka

‘ACA TRICA’ KAO ‘SALE NACIONALE’: Hrvati u respektabilnom sastavu putuju u Rio

Objavljeno: 21.07.16 u 11:58

Zanimljivo je videti u kakvom će sastavu Hrvatska nastupiti na Olimpijskim igrama jer su nam baš ‘kockasti’ mogući rival u eliminacionim fazama turnira u Riju.

Selektor košarkaške reprezentacije Hrvatske Aleksandar Petrović saopštio je danas konačan spisak igrača za Olimpijske igre.

Na njemu su se našli isti oni igrači koji su Hrvatsku i doveli do plasmana na olimpijski turnir, bez ijedne promene, a čak na spisak nije uvršten ni Ante Tomić.

On je propustio kvalifikacioni turnir u Torinu koji su Hrvati osvojili pobedivši domaćina Italiju u finalu posle produžetka 84:78.

Tako je popularni ‘Aca trica’ ostao dosledan svom stavu da neće naknadno pozivati igrače koji nisu igrali na kvalifikacionom turniru, iz sličnog razloga zbog kog u Riju za Srbiju neće igrati Boban Marjanović.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Na spisku Hrvatske su:

Plejmejkeri: Rok Stipčević (Dinamo Sasari), Roko Leni Ukić (Kantu).
Bekovi: Filip Krušlin (Cibona), Krunoslav Simon (Armani), Bojan Bogdanović (Bruklin).
Krila: Mario Hezonja (Orlando), Luka Babić (Cedevita), Željko Šakić (Cibona).
Krilni centri: Marko Arapović (Cedevita), Dario Šaric (Filadelfija).
Centri: Miro Bilan (Cedevita), Darko Planinić (Laboral Kuća). 

[/stextbox]

 

Reprezentacija Hrvatske nalazi se u grupi B gde će se za plasman među najbolje četiri najbolja tima u grupi boriti sa reprezentacijama Brazila, Argentine, Španije, Litvanije i Nigerije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter