1
Košarka

Stefan Janković

ČETVRTI SRBIN U NBA LIGI: Čekam poziv Đorđevića, želim da igram za Srbiju! (VIDEO)

Objavljeno: 20.07.16 u 11:54

Srpska kolonija u najjačoj ligi sveta raste, ali je poslednje ime nešto manje poznato, iako ima veliku želju da zaigra za reprezentaciju Srbije.

Rođeni Beograđanin, odrastao je u Kanadi gde su se njegovi roditelji sa njim preselili kada je imao četiri godine, ali i pored toga nije zaboravio svoje korene i sa radošću priča o svojoj Srbiji. Stefan Janković sada je sve uspešniji košarkaš, a potpisao je i prvi profesionalni ugovor u NBA ligi.

Novi je košarkaš Majami Hita, pa će posle Nemanje Bjelice, Nikole Jokića i Bobana Marjanovića postati četvrti Srbin u najjačoj ligi sveta. U intervjuu za ‘Blic’ pojasnio je i kako je došlo do toga.

– Generalni menadžer Majamija Čet Kamerer me je pratio tokom sezone dok sam igrao za Havaje. U Big Vestu sam imao dobru sezonu, postao sam MVP. Ove godine Majami nije imao nijednog pika, zvali su mog agenta Radeta Filipovića sedam dana pre drafta i rekli da su zainteresovani ako ne budem draftovan. Sat vremena posle drafta sam dobio garantovan ugovor, 12. jula je to postalo zvanično i dobio sam dvogodišnji ugovor – rekao je Janković.

BILO KUDA, SRBIJA SVUDA: Otkazao je Đorđeviću, ali i na NBA parketu nosi srpsku majicu (FOTO)

– Cilj je da ostanem u rosteru, da se dokažem na svakom treningu, utakmici, to bi bilo fantastično. Majami je poznat kao klub koji ume da razvije igrača. U prethodnoj sezoni su to uradili sa Tajlerom Džonsonom i Džošom Ričardsonom. Šta reći da Krisa Boša, ol-star igrač, šampion, želim mu dobro zdravlje i da bude tu jer od njega mnogo mogu da naučim. Što se Gorana tiče, on je za mene najhrabriji evropski igrač, jedan od najboljih bekova u ligi. Velika je stvar učiti od njega i igrati pored njega.

Tokom leta bio je i u Sakramento Kingsima gde je upoznao svog velikog idola, Peđu Stojakovića.

– Jedan od snova bio mi je da upoznam Stojakovića, to se ispunilo na treningu u Sakramentu. On mi je ujedno idol iz detinjstva, ima i sličnosti u našoj igri, samo moram mnogo da radim kako bih uopšte mogao da se poredim. Šta reći o Peđi? Fantastičan čovek, žao mi je što ne mogu da sarađujem sa njim bliže, ali nikad se u profesionalnoj košarci ne zna. Za Divca isto važi, prihvatili su me sjajno i odlično sam proveo period treninga.

 

A video posted by Stefan Jankovic (@stefanj33) on

– Ja sam Srbin – Kanađanin. Kao i mnogi, moja porodica se borila za bolji život, to nas je ovde i dovelo. Nikad neću zaboraviti korene, zemlju i grad odakle potičem, ali isto tako poštujem sve što je Kanada kao zemlja uradila za porodicu i mene.

Za sebe kaže da je Srbin-Kanađanin. Ne zaboravlja korene, ali ni sve što je Kanada kao država učinila za njegovu porodicu. Ipak, njegov veliki san je da zaigra za selekciju Srbije.

– Prvo bih da srpskoj reprezentaciji poželim sreću na Olimpijskim igrama. Mislim da su Saša Đorđević i njegovi izabranici zaslužili plasman, odigraće ozbiljnu ulogu u Riju. Ako bih jednom dobio poziv, to bi bila velika stvar za mene, izborio bih se da uđem među 12 igrača – uveren je Janković.

JEDNA LEPA VEST: Sale Đorđević najzad ima na raspolaganju celu četu

Imao je različita iskustva sa ‘večitim’ rivalima u Srbiji. Dok sa Crvenom zvezdom nije imao nikakvih kontakata, iz Partizana su mu stizale izuzetno pozitivne ‘vibracije’ i saveti od strane Aleksandra Džikića.

– Iz Crvene zvezde me do sada niko nije kontaktirao osim navijača na društvenim mrežama, ali zato izuzetno cenim ljude iz Partizana, prevashodno trenera Aleksandra Džikića. On je u Las Vegasu našao vremena da se upozna sa mnom i da mi predstavi plan i program, kao i viziju za moj dalji razvoj. Za sada su mi sve misli usmerene ka tome da uspem u Majamiju. Veliko hvala Džikiću za podršku – zaključio je Stefan Janković.

0
0

1 Komentara

  1. Neko odraste u Kanadi i zeli da igr za Srbiju.Neko odraste u Srbiji i izbegava reprezentaciju zbog raznih razloga, lazna povreda, novi ugovor, umor, psihicki istrosen…. Decko,imas zelju,pokazi kvalitet u ocekuj najbolje.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter