3
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ZVEZDA POTVRDILA PISANJE HOTSPORTA: Đenka se vratio kući (FOTO)

Objavljeno: 16.07.16 u 00:02

Crvena zvezda je dobila prvo pojačanje za Evroligu sledeće sezone, pošto se u klub vratio jedan od ljubimaca Delija.

HotSport je još pre devet dana najavio da Čarls Dženkins napušta Milano i da bi sledeće destinacija trebalo da bude Beograd i Crvena zvezda. To se i obistinilo, pošto je srpski šampion izdao saopštenje u kome se potvrđuje da je Čarls Dženkins novi član crveno-belog tima.

– Amerikanac sa srpskim pasošem Čarls Dženkins vraća se u KK Crvena zvezda. Dženkins koji je sa velikim uspehom nastupao dve sezone u dresu crveno-belih, potpisao je dvogodišnji ugovor sa aktulenim šampionom ABA i KLS lige.

26-godišnji Dženkins košarkaški je ponikao u Njujorku, a u istoriji Koledža „Hofstra“ ostaje upamćen kao najbolji strelac. U NBA ligi nastupao je za ekipe Golden Stejta i Filadelfije, a ljubiteljima košarke u Evropi i prvenstveno Srbiji, ostao je upamćen po izvanrednim nastupima u KK Crvena zvezda tokom takmičarskih sezona 2013-2014 i 2014-2015. Tokom dve sezone među crveno-belima osvojio je dva kupa, ABA i KLS ligu, i deo je generacije koja je osvojila „triplu krunu“, a ostale su upamćene njegove partije protiv „Budiveljnika“ u četvrtfinalu ULEB kupa i polufinalnoj seriji ABA lige protiv Partizana.

Dzenkins

Tokom dve godine u Beogradu, odigrao je 145 utakmica u dresu KK Crvena zvezda, a prošle sezone nastupao je i osvojio titulu u italijanskom prvenstvu u dresu „Olimpije“ iz Milana.

KK Crvena zvezda nastavlja aktivnosti u prelaznom roku, kako bi spreman dočekao velike izazove i obaveze u Evroligi, ABA ligi i domaćim takmičenjima – piše u saopštenju KK Crvena zvezda.

0
0

3 Komentara

    • Milutinov i kad bi dosao a nece sigurno,ne bi ni bio pojacanje jer je samo solidan klupski igrac,koji bi mogao da menja prvog centra na 10-15 min.Treba nam neki crnac od 210-215 cm,jak i solidne brzine,za poziciju 5 a treba i jedan za poziciju 4.

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter