15
Košarka

FOTO: Starsport

HOTSPORT ANALIZA: Čovek lavljeg srca koji je tu za otadžbinu, čak i kad se ona ‘zahvali’ njemu (VIDEO)

Objavljeno: 10.07.16 u 11:44

Mnogo se prašine ovog leta diglo oko otkaza Bobana Marjanovića i poruke selektoru Aleksandru Đorđeviću da zbog potrage za ugovorom u NBA ne može da nastupa na kvalfikacionom turniru, ali da je tu za Rio. Epilog smo danas dobili…

Bio je to šok za sve. Za selektora, za igrače, za naciju, za navijače. Boban Marjanović je trebalo da bude jedan od stubova nacionalnog tima na putu od Beograda do Rija, pa onda do medalje. Nažalost, Bobi je morao na jednu stranu, naš tim na drugu. Gorostasni centar je potpisao sjajan ugovor vredan 21 milion evra sa Detroitom, a Srbija se plasirala na Olimpijske igre. Ipak, po rečima selektora Aleksandar Đorđevića putevi im se neće ukrstiti. Bobana Marjanovića nećemo gledati na najvećoj svetskoj sportskoj smotri, a čini se i da ne bi bilo fer, prema jednom čoveku, momku lavljeg srca.

ĐORĐEVIĆ PRESEKAO: Za Bobija nema mesta u avionu za Rio! (VIDEO)

Reč je o Vladimiru Štimcu, centru Crvene zvezde, dečku zaduženom za dobro raspoloženje u svlačionici. Momku koji je postao sinonim za odanost prema državi, prema grbu, zastavi i himni. Vladimir Štimac je za A selekciju debitovao 2013. godine na Eurobasketu. Ipak, svi ga u dresu reprezentacije pamtimo sa Svetskog prvenstva 2014. godine kada je Srbija zauzela drugo mesto, a on bio jedan od najglasnijih i najteperamentnijih igrača u timu. Nije mnogo vremena proveo na parketu, ali je timu puno značio. Bio je zadužen za atomsferu, a kada uđe u igru da razgrne protivnike u reketu. Misija je završena i Srbija je uzela srebro, više nije mogla zbog „onih“ – „vanzemaljaca“…

Koliko je srce Vladimira Štimca videli smo prošlog leta. Pozvan je u reprezentaciju za Evropsko prvensvo u Francuskoj (igrali u Nemačkoj), ali se po odluci selektora Aleksandra Đorđevića nije našao na spisku putnika za Berlin, već je šansu dobio Nikola Milutinov. Nije se Vladimir Štimac naljutio, zahvalio se selektoru i poručio „Za Srbiju sa uvek tu, samo pozovite“.

I tako je bilo godinu dana kasnije. Vladimir Štimac se našao na širem spisku pred start kvalifikacija za Olimpijske igre u Riju. Ipak, sa njega je „otpao“, jer su prednost dobili Boban Marjanović i Nikola Milutinov. Ponovo se nije naljutio, posle naporne sezone sa Zvezdom spremao se da ode na odmor, kad ono…

IZ UDŽBENIKA: Srpska košarkaška tiki-taka (VIDEO)

Marjanović i Milutinov se nisu odazvali pozivu selektora Aleksandra Đorđevića, okrenuli su se potrazi za ugovorima, a onda je jedan poziv promenio sve… Pozvan je Vladimir Štimac, a ovaj se bez razmišljanja kroz „pola sata“ pojavio u hotelu „Kraun Plaza“ da zajedno sa Teom i drugarima „pojuri“ taj Rio, a kasnije i te „vanzemaljce“ Amere…

Za ovaj čin dobio je „BRVO, MAJSTORE“. Kad god je prethodnih sedam dana ulazio na parket „Kombank arene“ dobio je ovacije sa tribina. Aplauz i huk. Zasluženo. Na kraju i lepe reći selektora, ma ne selektora, legende srpske košarke Aleksandra Đorđevića:

– To srce Štimca, to ne postoji! Taj dokaz je svima nama, pre svega meni koji ga prošle godine nisam poveo na EP, jer sam odlučio nešto drugo, aplauz publike kada god uđe na teren i šta god da uradi. On je to zaslužio svojim radom, a to je ono što ja cenim. To je ono što ja volim – rekao je Alekandar Đorđević.

Bravo, Vladmire!

(Izvor: YouTube/vesna zakonovic arezina)

0
0

15 Komentara

  1. Štimac je srce ekipe i stvarno ga treba voditi, ali bih ga poveo kao deo stručnog tima… bez obzira na sve Bobanu bih dao prednost, jer samo sa njim možemo nešto da pokušamo protiv USA ekipe… sve ostalo je utopija!

    0
    0
    Odgovori
  2. Izbaciti nekoga od ovih momaka koji su izginuli da bi se domogli Rija? Pa gde je tu moral. Bobi je obecao da ce se odazvati i posle se nije pojavio, sta to znaci. Nije znao da ce morati da ceka novi ugovor pa ga je to iznenadilo? Zasto si obecao ako si znao da ne mozes da resis status u NBA pre pocetka priprema. Prosle godine je Bobi u dogovori sa pomocnim trenerom Crvene zvezde Radovićem izmislio povredu i prijavio San Antoniju kako bi opet izbegao da igra za Srbiju. BOBI PA I SVI OSTALI NE ZASLUZUJU DA IGRAJU ZA SRBIJU NA NEKOM TAKMICENJU AKO SE ZA TO TAKMICENJE NISU IZBORILI A MOGLI SU. Ako su u BG i ne pretis drugove kako igraju vec pijes picence po splavovima, tvoj problem, ne pozivaj se na patriotizam i moral. BOBI NE U RIOA, mozda u buduce.

    0
    0
    Odgovori
  3. Da, da Bobi je igracina… Ali ne pokazuje se to odbijanjem reprezentacijee… Stimac je pokretac pozitivne energije… A da bi reprezentacija dobro funkcionisala njoj treba Stimac… A on i vise nego dobro obavlja svoj posaooo… I ja ovde ne bih nista mijenjaooo… Videlo se u finalu u Areni kako moze ova ekipa da funkcionisee… A Sale i Muta znaju kako to treba i kako se radi… Osvajamo Rioo… Pomenuce neko moje rijeci 😉 😉 😉

    0
    0
    Odgovori
  4. Сале води Штимца па макар били задњи у групи (нетребају нам секе персе) можда Марјановић одлучи 04.08 да има паметнијег посла .

    0
    0
    Odgovori
  5. Realno nam trebaju obojica. I Bobi i Štimac. Više volim Štimca, ali je Bobi viši i kvalitetniji. Svaki normalan selektor bi poveo obojicu. Ionako će voditi momke koji nećebprovesti 2 minuta na parketu. Sale Đorđević je sujetan i ljubomoran i pravi se da ne shvata NBA pravila i pravi se da ne shvata šta znači 21 milion $. A pritom je kao igrač i sam jednom otkazao reprezentaciji. Zašto ne bi poveo tri centra. Zaista ne razumem. Pravi se pametniji nego što jeste.

    0
    0
    Odgovori
  6. Vladimira Stimca sam upoznao u avionu iz Istanbula za Beograd. Sedeli smo jedan pored drugog. Kosarkasi Zvezde su se vracali sa gostovanja u evroligi. Decko je toliko normalan i jedini od cele ekipe koji je pricao sa putnicima i nije glumio nikakvu zvezdu kao ostali. Slazem se da je Bobi kvalitetniji igrac,ali nije kvalitetniji covek a ovo drugo nam u reprezentaciji vise treba. Imam sklop mladosti i nevidjenog talenta u ovoj generaciji koju je upotpunio Jokic. Mislim da ne bi bilo fer da se Stimac ne nadje u avionu za Rio!!!

    0
    0
    Odgovori
  7. Alo ljudi treba nam Bobi, otisao je zbog ugovora koji mu resava sve. Rekao je da je tu za Rio ako treba pa kako meriti ko nam vise znaci od njih dvojice, to je nebo i zemlja nemam nista protiv stimca i sam sam zvezdas, ali se njih dvojica ne mogu uporedjivati. Sale kazez ostavlja srce, voli Srbiju, tu je uvek kad god treba pa zovi mene onda umeto Bobija i ja bih uvek dosao i borio se za Srbiju, ali nisam kosarkas. Jaki smo jako, ali sa Bobijom najjaci!

    0
    0
    Odgovori
  8. Bravo Sale, momku koji shvata sport i reprezentaciju na ovaj nacin a pri tome je i veliki radnik apsolutno treba dati priliku da se nade u Riu! Napred Srbija

    0
    0
    Odgovori
  9. Vecina Bobija brani kako nije mogao da igra, pa egzistencija itd. A sto nije mogao? Prosle sezone gde se nije naigrao u NBA, pa ga sada sigurno jure agenti Takova iz Surdulice da igra za njih sledece sezone. Pa jadnicak sad mora da napravi egzistenciju i ne igra za reprezentaciju. Ma dajte!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter