0
AdmiralBet ABA Liga

UZVRAĆEN UDARAC: Lige pisale FIBA, ABA preti KS Srbije

Objavljeno: 07.07.16 u 22:27

Rukovodioci ABA, ACB i VTB lige poslali su pismo FIBA Evropi u kom podržavaju svoje klubove u slobodnom izboru u kom će evropskom takmičenju igrati, a ABA JTD liga se obratila savezima.

Pisma tri evropske lige preneo je B 92, a evo šta su ACB liga, VTB liga i ABA liga poručile FIBA Evropi:

TEŽAK ŽREB, ALI I DOBRE VESTI ZA PARTIZAN: Najjači rival u grupi ostao bez glavnog igrača!

– Mi, ABA, ACB i VTB liga podržavamo slobodu izbora naših klubova da izaberu evropsko takmičenje, za koje su oni razmotrili da je najbolje za njihovo delovanje. Pravo da izraze želju u kom takmičenju će igrati je ostatak osnovnog prava i lige se potpuno slažu sa njihovim izborom. Ostaje nam da se nadamo da će zvanične institucije eliminisati nepotrebne sukobe koji su već nanele velike štete celokupnoj evropskoj košarci – navodi se u pismu.

PRONAŠAO NOVI KLUB: Bobi Marjanović ostaje u NBA, dobija grandiozan ugovor! (FOTO)

Takođe, čelni ljudi regionalne ABA lige poslali su i pismo pretećeg tona Savezima Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Makedonije.

– S obzirom na pomenuti dopis FIBA, molimo Vas da se izjasnite o vašem stavu prema ABA ligi, odnosno ukoliko je postignuta saglasnost od strane Vašeg saveza, pojašnjenje temeljem koje odluke, odnosno akta FIBA je Vaš savez uskratio saglasnost ABA ligi, odnosno koju je konkretnu povredu ABA liga napravila, usled čega je navodno donesena Vaša predmetna odluka. Dodatno bismo želeli da podsetimo kako ABA liga nije primila nijedan službeni dopis o povlačenju priznanja, bilo od FIBA bilo od Saveza, u kom bi se na nedvosmisleni način ukazalo na razloge potencijalne povrede učinjene od ABA lige, usled koje je došlo da navodnog nepriznanja naše lige. I zaključno, ukazujemo na štetu, koju ABA liga trpi usled ovakvog postupanja, između ostalog i Vašeg saveza, u vidu potencijalnog gubitka sponzora, što predstavlja značajnu materijalnu štetu čiju naknadu ćemo sigurno zatražiti sudskim putem – navodi se u pismu ABA lige.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter