Ukoliko se regionalna liga ‘smiluje’ i usliši molbu Ljubljančana, vrlo verovatno bi Srbija dobila četvrtog člana u ABA j.t.d. ligi.

Povezane vesti

Kako rezultatima prethodne sezone ljubljanska Olimpija nije izborila plasman u regionalno košarkaško takmičenje, sada se slovenački klub okrenuo pokušaju da to izmoli kod čelnika ABA j.t.d. lige.

Tako je Olimpija, prenosi ‘Blic’, poslala zvaničnu molbu čelnicima lige da se regionalno takmičenje proširi sa 12 na 14 klubova koji učestvuju.

– Poštovani, sa dopisom KK Olimpija Ljubljana, jednog od osnivača ABA lige j.t.d., obraćamo Vam se sa molbom, da se do sledeće Skupštine razmatra predlog o proširenju lige ABA j.t.d. na najmanje 14 učesnika i da se o tome odluči u najkraćem mogućem vremenskom roku – stoji, između ostalog, u pismu Olimpije.

Ukoliko bi do toga zaista i došlo na sednici Skupštine, koja će biti održana 1. jula u Podgorici, to bi možda značilo da bi Srbija dobila četvrto mesto u ovom takmičenju.

To bi, po prirodi stvari bio FMP iz Železnika, jer su ‘panteri’ završili domaće prventvo na četvrtoj poziciji iza Crvene zvezde, Partizana i Mega Leksa.