0
Košarka

FOTO: TWITTER

KO HOĆE, NAĐE NAČIN: Đilas otkrio da li će Boban Marjanović igrati za Srbiju

Objavljeno: 30.05.16 u 13:50

Predsednik Košarkaškog saveza oglasio se povodom situacije oko Bobana Marjanovića.

Prošle godine Boban Marjanović nije mogao da igra za Srbiju, tačnije, nije dobio dozvolu od San Antonija, a takav slučaj neće biti i ove godine, bar prema rečima Dragana Đilasa.

– Svi igrači imaju želju da igraju za Srbiju. Marjanović ima specifičan status jer San Antonio može da mu ponudi ugovor tek prvog jula. Pričali smo sa njegovim menadžerom za Evropu da se dođe do rešenja. Našli smo način da osiguramo Marjanovića, i on bi mogao da bude prvi igrač koji bi na takav način bio osiguran, a da igra za reprezentaciju. Mislim da smo na dobrom putu i da postoje šanse da se sve to završi na pozitivan način. Selektor je pričao sa njim i on je spreman da igra. Francuzi imaju pet košarkaša u toj situaciji, a samo je Batum voljan da igra kvalifikacije. Nadam se da će sve biti ok – rekao je predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas.

Đilas je istakao veliki uspeh Srbije, to što je kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre ostao u Beogradu.

– Najvažnije je da se kvalifikacioni turnir igra u Beogradu, kako je i planirano. Prihvaćen je naš stav i suspenzija je stavljena van snage. FIBA prati sva dešavanja po ovom pitanju i ona će imati uticaj na Evropsko prvenstvo. Očekujem da će doći do rešenja dva borda i da neće biti sankcija. Moj obraćanje na adresu FIBA bilo je u kritičkom tonu, ali ovo i jeste jedna važna situacija, odluka je bila velika – rekao je Đilas.

On je i pozvao publiku da u što većem broju podrži naše obe ekipe.

– Imamo pred sobom najkvalitetnije takmičenje u Srbiji u poslednjih deset godina. Očekujem podršku publike, da postanemo jedna od pet zemalja koja će na Olimpijskim igrama imati i mušku i žensku ekipu – pozvao je Đilas.

Prokomentarisao je i dobro poznati sukob između FIBA i Evrolige.

– Ako ne dođe do dogovara, biće katastrofa“, započeo je Dragan Đilas priču o sukobu koji potresa evropsku košarku. „Prvo će FIBA održati svoj stastanak u Briselu, a onda svi zajedno, sa Evroligom. Biće problema zbog evroligaške koncepcije o „Evroligi i Evrokupu“, naročito ako Turci, Italijani i Španci budu igrali u takmičenju pod okriljem FIBA. Tada će biti manje interesovanje za TV prava. U celoj toj priči, ne vidim kako će da funkcionišu bez dogovora. A i zašto bi neki klubovi imali garantovano mesto u Evroligi, a drugi ne? Šta ako Armani ne bude prvak Italije? Najlogičnije je da se spoje Evrokup i FIBA Liga šampiona, i da se poveća broj učesnika. I kada je rat, sednu ljudi da se dogovore. Samo je pitanje koliko ima žrtava – rekao je Dragan Đilas.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter