1
Košarka

NBA: Ne može se sa dva igrača protiv Lebrona i družine – Klivlend je prvi finalista! (VIDEO)

Objavljeno: 28.05.16 u 08:48

Ekipa Klivlend Kavalirsa ostvarila je trijumf u šestom meču serije protiv Toronto Reptorsa rezultatom 113:87 i tako sa 4:2 odbranila titulu šampiona istočne konferencije.

Sasvim zasluženo Klivlend je prvi finalista NBA lige. Držala se ekipa Toronta, iako je samim prolaskom u polufinale, pa i finale konferencije ostvarila veliki uspeh, protiv snažne, ali i uigrane ekipe Kavalirsa nije se moglo. Pogotovo sa samo dva raspoložena igrača, koja su i ove noći bili Kajl Lauri i Demar Derozen.

Njih dvojica su bili jedini sa dvocifrenim učinkom u domaćem sastavu sa 35, odnosno, 20 poena, dok je kod gostiju čak četvorica imala poenterski učinak preko 10 poena. Prvi je povukao Lebron Džejms sa 33, priključio mu se Kajri Irving sa 30 koji je, pak, očajno počeo utakmicu, dok je Kevin Lav imao 20, a Džej-Ar Smit 15 postignutih poena.

Utakmicu broj šest obeležili su brojni prekidi, faulovi, posebno u pdvom poluvremenu kada je najveću sumnju kod sudija izazvao ‘Flegrant 1’ prekršaj Bizmarka Bijomba nad Kevinom Lavom, dok za isti udarac laktom u glavu, nenameran, Tristana Tompsona nad Kajlom Laurijem dosuđen je samo običan faul.

Klivlend je od samog starta meča vodio i imao vođstvo od sedam do 14 poena prednosti koliko je bilo na poluvremenu, a kada je Lebron uzeo stvari u svoje ruke u poslednjoj deonici i ispogađao šta je bilo potrebno, utakmica i celokupna serija bila je rešena.

Inače, ovo će biti čak šesto uzastopno finale NBA lige Lebrona Džejmsa.

(Izvor: youtube / Ximo Pierto Final)

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter