0
Košarka

NBA: Lebron i družina nemaju pravog rivala na Istoku! (VIDEO)

Objavljeno: 18.05.16 u 08:49

U prvom meču finala istočne konferencije NBA lige Klivlend je sa 115:84 savladao Toronto i tako nagovestio ko će se za sve pitati u ovoj seriji.

Ako je na Zapadu viđeno malo iznenađenje i ‘brejk’ odmah na startu finalne serije, na Istoku je od samog početka jasno ko je ‘gazda’. Šta reći o utakmici koja je rešena u drugoj četvrtini, kada je Klivlend stekao preko 20 poena prednosti i na odmor otišao sa ‘plus 23’.

Kavalirsi su u tom delu meča šutirali neverovatnih 67 posto iz igre, Džejms je ‘vukao’, a Kevin Lav se fantastično nadovezivao, čime je Toronto već tada bio slomljen. Kontranapad je, uz šut, bio briljantno oružje domaćeg tima.

Do kraja je razlika otišla do 31, pa iako je tek prva utakmica, već se može računati da će Klivlend igrati u svom drugom uzastopnom finalu. Jer, u plej-ofu imaju devet uzastopnih pobeda, bez poraza su i teško je reći šta bi moglo da se desi, pa da izgube četiri od naredna šest meča od, ipak slabijih, Reptorsa.

(Izvor: youtube / NBA Conference)

Najefikasniji na ovom susretu bio je Kajri Irving sa 27 poena, dok je Lebron Džejms postigao 24, ali većinu svojih šuteva u prvom poluvremenu, tačnije, drugoj četvrtini.

Na drugoj strani, Demar Derozen je ubacio 18, Bizmark Bijombo je imao 12, a Kajl Lauri, svega, osam poena.

Sledeći meč u seriji igra se u noći između četvrtka i petka, takođe u Klivlendu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter