0
AdmiralBet ABA Liga

KREŠIMIR NOVOSEL: Zatvaranje ili gašenje ABA lige, ali ne pod pritiskom FIBA!

Objavljeno: 10.05.16 u 12:32

Danas će u Beogradu biti održana redovna Skupština ABA lige na kojoj će se naći veoma važne teme vezane za budućnost takmičenja, kao i „rat“ između EKA i FIBA Evrope.

Hoćemo li i naredne godine gledati ABA ligu saznaćemo danas posle sastanka čelnika svih klubova u hotelu „Kraun Plaza“. Dve opcije su ponuđene, prva je da se ABA liga zatvori, to jest da ima stalnih 12 učesnika i da ne mogu ulaziti timovi iz domaćih šampionata, a druga je gašenje takmičenja. Kako kaže direktor ABA lige Krešimir Novosel obe opcije su na razmatranju.

– Na dnevnom redu biće razmatranje trenutnog statusa u odnosima Evrolige i FIBA, kao i u odnosima klubova i nacionalnih saveza – počeo je priču za Novosti, Novosel i nastavio:

PREOKRET: Da li Đordi Bartomeu gubi bitku, šta će biti sa Zvezdom i Partizanom?

– Na prošloj skupštinskoj sednici doneli smo konkretne odluke i ne verujem da može doći do promena po tom pitanju. Razgovaraće se o tome kako da se postavimo prema velikim pritiscima koji na ABA ligu vrše nacionalni savezi, a oni to čine zbog velikih pritisaka FIBA.

ŠOU: Kako je Vladan Tegeltija iznervirao Dragana Đilasa (VIDEO)

Na kraju je Krešimir Novosel izneo ono što će biti najvažnija tema, a to je kako će izgledati ABA liga u budućnosti.

– Zatvaranje lige, odnosno ukidanje plasmana iz nacionalnih šampionata, sigurno je jedna od opcija. Ali jedna od opcija je i da više ne bude ABA lige. O tome odlučuju samo klubovi kao vlasnici lige, a ne savezi i FIBA – zaključio je Novosel.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter