2
Košarka

ŽELJKO OBRADOVIĆ OTVORENO: Za kafanu je lako naći društvo, pritisak namećem sam sebi

Objavljeno: 02.05.16 u 13:12

Trofejni stručnjak i aktuelni trener Fenerbahčea govorio je opširno o svojoj trenerskoj karijeri, izboru igrača, kumovskim vezama…

Željko Obradović uvek izaziva puno pažnje, posebno kada se radi o njegovom trenerskom radu, a još kada nam otkrije nešto novo, onda to vredi ispratiti.

U intervjuu za hrvatski portal ‘večernji.hr’, popularni ‘Žoc’ je govorio o mnogim stvarima, a jedan komentar bio je i vezan za njegovo često nerviranje pokraj aut linije.

– Ne može meni niko da stvori pritisak kao što ja mogu sam sebi. Mogu da podnesem i poraz i neuspeh, ali ne mogu da trpim da neko od igrača ne da svoj maksimum na treningu. Lako je prepoznati koji igrač može da bude dobar, ali je bitnije uvideti šta možeš promeniti kod tog igrača kako bi tvoja ekipa bila bolja – rekao je Obradović.

Pričao je o tome po kojim kriterijumima dovodi igrače.

– Kada dovodim nekoga onda se trudim da saznam što iše o njegovom karakteru, načinu života, a raspitujem se i kod ljudi koji su mu bliski. Kao NBA skauti, volim da pričam sa igračima i da zajedno učestvujemo u treninzima. Recimo, kada pripremamo neku važnu utakmicu ja im predstavim moju ideju, a ako neko od njih sumnja u to, onda pričamo i o drugim opcijama. Što se napada tiče, kod mene ne mogu da igraju sebični igrači.

U PROBLEMU: Ozbiljan udarac za Obradovića i Fenerbahče pred F4 Evrolige

Uporedio je odnose u timu sa društvom iz kafane.

– Uvek kažem da je za kafanu lako naći društvo, ali igrati sa nekim i pomagati mu, e to je mnogo teže. Kada dva igrača nisu u dobrim odnosima, ne pokušavam da ih pomirim na silu, ali im objasnim da na terenu ne mogu da budu ukoliko se ne uvažavaju – jasan je trofejni stručnjak.

Dobro je poznato da je kum sa Dušanom Ivkovićem i Dimitrisom Itudisom, sa kojim bi mogao da se sastane u finalu Evrolige, ukoliko i Fenerbahče i CSKA budu uspešni u polufinalu.

– Duda mi je puno pomogao i u košarci i u životu pa smo se povezali kumstvom. On je krstio mog sina, a njegova žena moju kćerku . O košarci pričamo samo kada smo sami, donedavno smo živeli u istom gradu, a nikad se manje nismo viđali, jer je on bio u evropskom a ja u azijskom delu Istanbula. Itudisu sam bio kum na venčanju, a krstio sam mu i dete. On mi je kao mlađi brat i to što u Moskvi radi odličan posao za mene nije nikakvo iznenađenje. Bio je spreman za samostalni rad još dok smo zajedno bili u Panatinaikosu.

PROMENA: Ceo život voli Zvezdu, ali je danas postao crno-beli (FOTO)

Izneo je i svoj stav o NBA ligi, odnosno evropskim igračima koji se odlučuju da odu ‘preko bare’. Bilo je i onih koji to nisu želeli.

– Dijamantidis je takav slučaj, dok je suprotan Nemanja Bjelica koji je kao MVP Evrolige hteo da ode tamo i nisam želeo da mu smetam. Sve zavisi od igrača do igrača, po meni ako tamo ideš da bi mahao peškirom sa klupe, onda je bolje da ne ideš. U evropskim klubovima su pritisci veliki, jer se od vas očekuju titule, dok u NBA ligi imate četiri favorita, dok u ostalim ekipama pritiska nema. Tamo kako god da igraju primaju velike pare – objasnio je Obradović.

0
0

2 Komentara

  1. Jbg. UVEK postoji „mali procenat greske“, koji je u Zocovom slucaju u losem izboru ganci otpada u liku NAJKIJA i PERE.. .!. XXAAXXAA .!.

    0
    0
    Odgovori
    • Ja sam grobar i to onaj zagrizeni, ali nmoj lupati bzvz, i pera i kalina su skroz dobri igraci, pera je dokazan ve odavno, a kalini treba jos da postane bas bas dobar

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter