0
Košarka

NBA: Ko kaže da ‘ratnici’ ne mogu bez Karija? Tompson drži stvari pod kontrolom

Objavljeno: 02.05.16 u 00:16

U prvom meču polufinalne serije zapadne konferencije NBA lige, košarkaši Golden Stejta ostvarili su trijumf u ‘Orakl’ areni protiv Portlanda rezultatom 118:106.

Golden Stejt nije samo Stef Kari. To se bar moglo zaključiti večeras u još jednoj fantastičnoj utakmici Voriorsa, koje je i ovog puta predvodio Klej Tompson.

Briljantni šuter je bio vođa saigračima na terenu, u odsustvu Stefa Karija čiji se povratak očekuje od treće ili četvrte utakmice u seriji, i od samog početka meča je zasuo koš Portlanda, koji nije uspevao da ‘povuče ručnu’ u prvoj četvrtini.

NBA: Majami dobio ‘majstoricu’ protiv Šarlota za polufinale Istoka

Razlika je već tada narasla do 20 poena i povratka za goste nije bilo. Iako su u par navrata došli do nešto manjeg zaostatka, Trejl Blejzersi nisu ozbiljnije ugrozili ‘ratnike’, i  neće uopšte ukoliko budu ovakav pristup do kraja serije.

Tompson je dominirao na parketu sa 37 poena, od čega 18 u prvoj četvrtini, a bio je ovo rekordan treći meč u plej-ofu u kom je postigao sedam trojki na meču. Pored njega sjajan je bio i Drejmond Grin koji je zabeležio tripl-dabl i imao 23 poena, 13 skokova i 11 asistencija.

KRENUO ‘BICIKLOM NA RUSIJU’: Evo kako je prošao Kanter u duelu sa Bobinatorom (VIDEO)

U poraženom sastavu Demijan Lilard je proigrao tek u samom finišu, kada je stigao do 30 poena, ali je pre toga imao veliki broj promašaja i iz igre je šutirao svega 8/26.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter