2
Košarka

FOTO: STARSPORT

EDO MURIĆ: Imali smo puno teških situacija, ali nas je sve to zbližilo

Objavljeno: 30.04.16 u 15:32

Slovenački reprezentativac u dresu Partizana dao je zanimljiv intervju u kom je govorio o prošloj, ali i predstojećoj Superligi Srbije.

Partizan se nalazi u do sada nezabeleženoj situaciji da pauzira dva meseca bez zvaničnog meča, što se odražava i na raspoloženje igrača.

– Sve što nam se dešavalo još nas je više ujedinilo. Uostalom, ništa jače ne zbliži ljude nego teška situacija. Nažalost, mi smo toga imali puno ove sezone. Mora da bude i neka pozitivna stvar u svemu što nam se dešavalo. Ovo je jedna od njih – zbližili smo se – izjavio je Murić za Sportski žurnal.

UMESTO U ZVEZDU IDE U ŠPANIJU: Bivši Partizanovac odlazi u Endesa ligu

Za dve sezone koliko je u Partizanu Murić je zauzeo posebno mesto u srcima navijača Partizana.

– Vreme u Partizanu ću pamtiti do kraja života, samo mi je žao što prošle godine nismo uspeli da osvojimo titulu. Nadam se da će i toga biti – rekao je Murić.

Partizan je prošle godine prvi put posle 13 godina prepustio titulu šampiona Srbije Crvenoj zvezdi, i to vrlo lako u finalnoj seriji porazom od 3:0.

– Prošle sezone smo imali šampionski tim. Da smo sve vreme na okupu imali onu grupu igrača koja je usred sezone vezala 13 pobeda, osvojili bismo sve. Došao je Pavlović, Mačvan, Milosavljević se vratio iz povrede… Ali, onda sam se ja povredio. Da smo imali malo sportske sreće, da nije bilo tih povreda, mogli smo lako da nastavimo niz osvajanja – priznao je Murić.

NEMA DILEME: Evo kako će izgledati Evroliga, a kako Evrokup sledeće sezone

Zato najavljuje pohod na novu titulu već u novom izdanju Superlige Srbije.

– Jedva čekam kraj ove sezone i novu borbu za trofej, pa da probamo da ga osvojimo. Moramo da idemo korak po korak. Ali, ako nemaš cilj da odeš u finale i da se boriš za titule, onda ne bi trebalo ni da igraš – podvukao je Murić.

Zadovoljan je i dosadašnjom sezonom crno-belih, posebno od dolaska novog trenera Aleksandra Džikića.

– Kako je počelo – super smo završili. Od trenutka kada je došao Džikić, to je bio maksimum koji smo mogli da izvučemo. Dobro se poznajem sa njim, drago mi je što opet sarađujemo. On je gazda, autoritet, istovremeno i naš najbolji prijatelj. Od kada je došao samopouzdanje igrača i celog tima je poraslo – zaključio je košarkaš crno-belih.

NAVIJAČI SU REKLI SVOJE: Zbog koga Bogdan Bogdanović nije spavao noćima? (VIDEO)

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter