2
AdmiralBet ABA Liga

FIBA NE STAJE: Zbog ‘borbe za košarku’ gasi se ABA liga?!

Objavljeno: 21.04.16 u 15:40

Regionalno takmičenje predstavlja trn u oku FIBA Evrope.

Nakon što je ABA liga izdala saopštenje u kom je saopšteno potpisivanje ugovora sa Evroligom, a koji podrazumeva učešće klubova u Evroligi i Evrokupu kao „prioritetnim evropskim takmičenjima“, FIBA je odlučila da povuče priznanje ABA ligi, kao i da suspendije sve klubove koji budu igrali Jadransku ligu naredne sezone, prenosi „Blic“ pozivajući se na svoje izvore iz Ženeve.

U svetlu najnovijih događaja (povlačenja priznanja ABA lige KSS i KSBiH), nije teško pretpostaviti da je postojanje ABA lige malo verovatno.

ZVEZDA JE NJEGOV KLUB: Teo objasnio zašto nije hteo da mu porodica bude u Areni

Ipak, ostaje nejasno šta bi podrazumevala suspenzija klubova.

Primera radi, ukoliko bi Crvena zvezda, Partizan i Mega Leks dogodine igrali ABA ligu, a ABA liga imala prohodnost ka Evroligi i Evrokupu, postavlja se pitanje šta bi ovom suspenzijom FIBA tačno dobila?

Jedno je sigurno, očekuje nas vrelo leto na Jadranu, a i u Evropi.

SAVEZI SU ŽRTVE: Bartomeu savetovao KSS šta da uradi ukoliko nam FIBA oduzme turnir za OI

0
0

2 Komentara

  1. fiba nemože ništa tu dok god ove najjače evropske košarkaške sile igreaju evroligu.osnovaće svoju eurobasket,i tako preko svojih takmičenja osigurati svetsko i olimpijadu.

    0
    0
    Odgovori
  2. Meni uopšte nije jasno ko vas pusta tako neobavestene da pišete o bilo čemu?Ajde malo uključite mozak,pitate se šta FIBA može ??pa recimo ,posto FIBA ima nadleznost oko igrača i transfera jednostavno zabrani transfere .I šta mislite kako će na to reagovati i i igrači i klubovi a i menadzeri.Shvatite ljudi ovaj rat Dpanski Covic nemoze da dobijeBorba je za Evrokup ,jer ako nema evrokupa neće biti ni EL ..Može da budu sd igrala sledeće godine najviše dve i to je to …E sad druga je stvar sto se kod nas spinuje jer sad kad je dogovoren F4 drzavna ljubimica se mora pogurati po svaku cenu .Sad je pitanje kako to prikazati narodu da ZZ izbacivanje iz svetske kosarke reprezentacije ne bude kriv Covic i Zvezda.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter