27
AdmiralBet ABA Liga

ZVANIČNO: KS Srbije ‘suspenduje’ Partizan?

Objavljeno: 19.04.16 u 18:11

U „Kući košarke“ održan je sastanak UO na kome su donete određene odluke povodom „rata“ na relaciji Evroliga (EKA) i FIBA Evrope.

Saopštenje UO KS Srbije prenosimo u celosti:

– Na osnovu odluke Borda FIBA Evropa od 20.03.2016. godine i dopisa FIBA Evropa od 24. marta i 15. aprila 2016.godine, poštujući obaveze koje KSS kao član FIBA ima, Upravni odbor KSS donosi odluku da se klubovima – članovima KSS dozvoljava učešće u Evroligi, a zabranjuje učešće u Evrokupu.

U skladu sa odredbama iz stava „1“ ove Odluke, ukoliko neki klub – član KSS potpiše ugovor/sporazum sa EKA ili bilo kojim drugim pravnim subjektom koji je u relaciji sa EKA ili uzme učešće u Evrokupu, automatski se suspenduje iz članstva u KSS. U tom slučaju, eventualna suspenzija će se odnositi na učešće u takmičenjima svih selekcija kluba koji je suspendovan – stoji u saopštenju KS Srbije.

ABA LIGA: Doneli smo pravu odluku!

To praktično znači da je direktno Partizan upozoren da bi mogao biti suspendovan ako prihvati da igra u Evrokupu sledeće sezone. Takođe, KS Srbije je najavio da ako ABA JTD liga podrži Evrokup, da će ta organizacija prestati da da daje podršku regionalnom takmičenju.

LJUBAV PREMA KLUBU: Navijači Partizana grade dvoranu za trening? (VIDEO)

Košarkaški savez Srbije ostaje pri stavu da je regionalno takmičenje korisno i potrebno za razvoj košarke na ovim prostorima. U skladu sa tim, Košarkaški savez Srbije će uputiti ABA ligi zahtev za restruktuiranje regionalnog takmičenja i donošenje kalendara takmičenja kojim bi se omogućilo nesmetano održavanje nacionalnih prvenstava i regionalne lige, a imajući u vidu i obaveze koje proističu iz učešća klubova u evro takmičenjima.

0
0

27 Komentara

  1. Evo elegantnog resenja, ali stvarno! Neka KSS lepo plati Partizanu kompenzaciju od pola mil. evra sto nece ove godine igrati EK i KKP ce verujem pristati na to da odustane ove godine i da ne igra ni u FIBA-inom takmicenju!. To ce pomoci KSS-u da za godinu dana mirno radi, da reprezentacija igra na velikim takmicenjima a CZ u EL a nadati se da ce tektonski dogadjaji izmedju EL i FIBA biti reseni u tom periodu. Kad se imalo za FIBA-u platiti da bi se dobio turnir kvalifikacija za OI, ima i za Partizan jer je to pitanje usko vezano za reprezentaciju Srbije i taj turnir. Mislim da je suspenzija klubova , pretnje KSS-a klubovima cisti bezobrazluk i vredja zdrav razum iskrenih ljubitelja kosarke. Ne moze KSS stititi interese samo jednog kluba,a ostale stavljati u neravnopravan polozaj, bez obzira sto je to neka vrsta iznudjenosti.! Ne moze Covic glumiti dvorsku ludu iz Gradske Skupstine i VLade i u necije ime nasilnicki rovariti u korist samo jednog kluba.
    U suprotnom , Partizan ce igrati EK, pa makar se raspalo i prvenstvo Srbije ovog momenta! Ako je zalog za ispravku bezobrazluka Covica i Djilasa , onda neka krepa sve- i ABA i KSL Srbije , pa neka lete svi do djavola!

    0
    0
    Odgovori
  2. A u stvari suspendovani smo zato što su Zvezda, Mega i Partizan, potpisali kao članovi ABA lige da će klubovi iz ABA lige igrati u Evroligi i Evrokupu (1+3), a da je Savez, podržao takvu ABA ligu. Zbog navedenog su kažnjene i reprezentacije Bosne, Slovenije i Makedonije, koje neće imati predstavnike ove godine u Evrokupu! U pevodu naš Savez svesno obmanjuje javnost, tj. laže!!! To su jedini potpisi koje su naši klubovi i Savez do sada potpisali i na osnovu čega su mogli biti i jesu kažnjeni. Sa potpisima se požurilo na insistiranje Nebojše Čovića!!! Čisto da kažem, radi cele istine!

    0
    0
    Odgovori
  3. Šta je sporno? ABA liga podržava Evroligu i Evrokup. Srpski klubovi (4) podržavaju ABA ligu i istu će igrati i iduće sezone. Pa kako onda može biti kažnjen samo Partizan, kada on ide kao predstavnik ABA lige, a ona će biti okončana nakon Srpskog prvenstva. Do tada će reprezentaciji biti uveliko zabranjeno takmičenje, tako da… Nemoj da se palite za džabe.

    0
    0
    Odgovori
  4. Koliko i kakvih vezanih koraka za gašenje akademije svetske košarke…. Od koga? …..

    Koja je razlika izmedju sportskog društvo po mnogima najvećeg i najuspešnijeg na svetu i zemlje naroda Srbije.

    Stranci su to nazvali kolateral.

    Neka se niko ne iznenadi da u sledećem periodu Srbija nikad više ne bude na tronu u vaterpolu.

    To je poslednja sekcija. Bazeni u raspadu ne grade se, voda ladna, deca i treneri za tepsiju ribe odlaze.

    Kome nije jasno da bi svaki F4 u košarci i osvajanje Evrope sa Žarkom i ostalima.

    Partizan je 1966 bio kao danas Barsa. Taj tim je rasformiran…

    Danas bi imao više titula od španske cz reala.
    Sa svim titulama u fudbalu, košarci i vaterpolu i profitima koji su nezamislivi.

    Ugasili crveni najvećeg izvoznika…

    Turci uživajte…

    0
    0
    Odgovori
    • Trenutno smo u kosarci vicesampioni sveta dok smo sa guruom,Djurom Ostojicem i Vuletom Avdalovicem bili zadnja rupa na svirali!!!Sto se tice fudbala titule ste poceli da osvajeta za vreme Mirka Marjanovica,tada premijera drzave i predsednika vaseg kluba!!!

      0
      0
      Odgovori
      • …sta da se radi…nismo migli u ekipu sa Acom Obradovicem i Miljanom…tada se ko od sale osvajale titule i kupovi…pardon…uvek Srbija nikad Jugoslavija…ali tiule i marsalove kupove ne damo….najuspesniji komunisticki fudbalski klub…eee bila su to leeepa crvena vremena…

        0
        0
        Odgovori
    • Kako je tebi dobrooooo…na cemu si,leba ti?Verovatno kad se probudis,menjas brzine na usisivacu…mogao bi da preporucis svog dilera i ostalim glodarima,da i oni lupaju tolike nebuloze a ne samo ti i jos par njih ovde.

      0
      0
      Odgovori
  5. Nije ovaj grobar do koske piglu lik i ne pise kao dete od 10 god…ne,ne …..ahahhah grobar do koske maloumna ZG narikaca …hahaha

    0
    0
    Odgovori
  6. Pitam se sta bi bilo da je obrnuto i da Partizan igra idub´ce sezone za Evroligu a Zvezda Evrokup. Veravatno bi Djilas rekao da je Evroliga zabranjena a Evrokup dozvoljen.
    Sta da se radi kad je drzava za Zvezdu?! Zao mi ih je. Jadnici su decenijama ziveli u senci Parizana, sad lece komplekse. Sve prepisuju, cak i navijanje ne znaju sami nego su prepisali.
    Tuga brate!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    0
    0
    Odgovori
  7. Da izvinete bas smo mislili da pitamo Djilasa za dozvolu, hahahahaha. Mozda ce on i njegov mutant klub koji pomno prati sada i biti sampioni, posto se institucija podigla mnogo brze nego sto su planirali, pa su shvatili da titulu mogu da osvoje samo ako mi ne igramo. Ovde je situacija jasna, potpisati odmah ugovor sa Ulebom i igrati ove godine Evro kup, a vec sledece ponovo Evro ligu. Igrati ABA ligu, a domacu ligu svakako vodi Covic pa neka je igraju zvezda i FMP bice zanimljivo, a ko ne pobedi, neka ukrade pehar i svi zadovoljni. Mladje kategorije se svakako mogu prikljuciti nekoj drugoj Evropskoj ligi, takvu ime i skolu svaka normalna zemlja ce oberucke prihvatiti. Djilasu i Covicu pozeleti mnogo srece sa njihovom novom ligom bez Partizana i Grobara, mozda u takvoj situaciji i postanu najtrofejniji klub u Srbiji.

    0
    0
    Odgovori
    • Vidi se da vam je Tegeltija i njemu slicni napunili glave sa glupostima i lazima. Prvo Partzian je sam pre par meseci ( kada se borio za opstanak u Aba ligi) pristao da igra Fibinu el i zato je dobio pozivnicu i vas Silobad je bio na sastanku Fibe u Francuskoj .Posle toga kada ste dosli do 5 mesta i kada vam je Miskova Mega obecala da idete umesto nje u evro kup ( posto Mega 99 igrati ek jer ce izgubiti od Zvezde finale) Nije mi onda jasno kakve veze ima sa vama Zvezada i Covic , znam da vam ne odgovara vi ste navikli da je vama uvek neko drugi kriv i da ste vi bogom dati da radite sta hocete to vas je naucio vas guru i njegovi spin novinari

      0
      0
      Odgovori
      • Zbog tog gurua se ti budis svaku noc u znoju i strahu, pristajes da ti ugase klub i da navijas za neki drugi, pa taj drugi se finansira od otetih para sa zemlje koja je oteta od tvoje drzave kao i moje, samo da izlecis komplekse. Nece to ici lako, ako su kompleksi nabijabi 18 godina, trebace bar isto toliko da se izlecis. Probaj dva vinjaka jedan bromazepan na svakih sest sati.

        0
        0
        Odgovori
        • Malo si se zeznuo ja nisam neki klinac koji visi na vestima i konentsrise , malo sam stariji i znam dobro sta je tvoj klub i vas guru radili sve te godine i kako su se ponasali . Bili su nedodirljivi gasili su klubove po Srbiji , otimali igrace tukli sudije a opet kazem novinari na celu sa Tegeltijom su vam punili glavu sa svakakim glupostima i lazima koji su direktno dobijali od gurua.

          0
          0
        • …ma nisi ti klinac…tebi je mozak na nivou klinca…decenijama vas nigde nije bilo a sada ste nadigli oklagiju…kad ste progutali gasenje i preimenovanje pokazali ste i ko ste i sta ste…

          0
          0
  8. ako niste upuceni nemojte ni da komentarisete. dogovoreno je da je evroliga dozvoljena ali evrokup ne. tako da zvezda nije ugrozena neigranjem niti je reprezentacija u problemu zbog toga…

    0
    0
    Odgovori
  9. Ma JEBITE SE SVI KOMPLETNO NA CELU SA CRVENIMA, KK PARTIZAN IZNAD SVIH, A POSEBNO IZNAD KSS !!! KKP SA NAJJACIM ORIGINALNIM KK IZ REGIONA NEKA OSNUJE SVOJU LIGU, A KOSARKASKI SAVEZ NEKA IDE U P.M. NA CELU SA NALOGODAVCIMA I POLTRONIMA !!! ZIVEO PARTIZAN I MAJKA SRBIJA !!! SMRT FASIZMU SLOBODA PARTIZANU !!!

    0
    0
    Odgovori
  10. Zvanicno Partizan nije ni izborio ucesce u bilo kom evropskom takmicenju.Bice ovo zanimljivo prolece i leto.FMP ostaje bez Eurolige jer na njihovu zalost pismo FIBA se odnosi na sve,samo sto to Coki i njegov uvlakac Djilas malo drukcije tumace u korist voljenog kluba,ali FIBA je neumoljiva.Sad ne znaju sta ce od muke pa krece spin masinerija i prave nekog zamisljenog neprijatelja,ali znaju da ce na kraju ipak zavrsiti u FIBA ligi sampiona

    0
    0
    Odgovori
  11. Pismo FIBA nacionalnim savezima je decidno i glasi :savezi ciji su clanovi klubovi koji su obezbedili i pristanu da ucestvuju u takmicenjima pod okriljem ECA (dakle Evroliga i Evrokup) putem ABA lige, bice kaznjeni suspenzijom reprezentacija sa takmicenjima koje organizuje FIBA.
    Ovo se odnosi i na FMP i kraj price.

    0
    0
    Odgovori
    • FMP nije igrao ni ABA ligu a samim tim ne moze ni u jedno evropsko takmicenje,tako da ce biti da si pobrkao loncice.Na EL se ne odnosi vec samo na Evrokup a tu komsija mali nije ni obezbedio regularno da se takmici,vec hoce da se ubaci umesto ekipe koja je to zasluzila.Tako da bi trebalo da ih najure iz takmicenja u koje se nisu legitimno plasirali.

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter