1
AdmiralBet ABA Liga

ŠPANCI UDARAJU NA FIBA: Da li je ovo najbolje rešenje za Srbiju i naše klubove? (FOTO)

Objavljeno: 16.04.16 u 11:30

Ako je verovati španskim medijima, FIBA Evrope bi mogla da dobije novi „rat“ u kome bi doživela potpuni fijasko.

FIBA Evrope izbacila je Sloveniju sa Evropskog prvenstva. To se sprema da uradi sa još 13 zemalja među kojima su Španija, Hrvatska, Turska, Rusija, Litvanija, Grčka, Italija, Izrael, Crne Gora, Makedonija, Bosne i Hercegovina, Poljska i Srbija. Razlog je prihvatanje klubova tih država da učestvuju u Evrokupu, a ne FIBA Ligi šampiona. Ipak, sada Španci spremaju kontraudar koji bi dotukao evropsku košarkašku konfederaciju.

FIBA: Slovenija izbačena sa EP, sudbina Srbije u rukama Partizana?

Naime, oni predlažu da se po tipu Evrolige, i savezi odvoje od FIBA Evrope. To jest da se napravi paralelno Evropsko prvenstvo po kome bi najjače selekcije suspendovane od strane FIBA igrale na tom turniru, čak i finansijski mnogo jačem. Tako bi sa jedne strane bile Španija, Grčka, Turksa, Rusija, Litvanija, Srbija i Hrvatska, a sa druge Finska ili Frnacuska i Nemačka, mada pitanje je da li bi ove dve selekcije u tom slučaju igrale FIBA Evropsko prvenstvo.

NEBOJŠA ČOVIĆ: To ‘ponos Izraela’, to je ‘drumski razbojnik’ evropske košarke!

To bi bez sumnje bio kraj za FIBA Evropu, a očito da je rat podeljenog Starog kontinenta sve veći, pogotovu posle prve žrtve – Slovenije.

Pogledajte i Tvit jednog od poznatijih španskih košarkaških novinara:

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter