26
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA JTD: Srpsko finale, Zvezda pobedila i u Zagrebu (VIDEO)

Objavljeno: 22.03.16 u 22:04

Košarkaši Crvene zvezde savladali su i u drugom meču polufinala plej-ofa ABA lige Cedevitu, ovog puta sa 73:65 (19:16, 20:18, 10:21, 18:16) i to pred 3.300 gledalaca u zagrebačkom Domu sportova i tako se plasirali u finale u kom će igrati protiv Mega Leksa.

Na početku utakmice timovi su pogađali u serijama odnosno posle početnih 12:5 Crvene zvezde domaći tim je u nizu ubacio 14 poena čime je došao do četiri poena viška, a u tom periodu blista je Džejms Vajt koji je ubacio 11 poena.

Velike probleme Crvena zvezda je imala sa izgubljenim loptama u prvom poluvremenu, imala ih je čak 11 pa je pet poena minusa na velikom odmoru bio čak i vrlo dobar rezultat za crveno-bele (39:34) pogotovo ako se zna da su Cirbes i Miler ubacili ukupno četiri poena (Nemac sva četiri).

Potpuno drugačija slika viđena je u trećoj četvrtini kada je tim Dejana Radonjića potpuno zatvorio svoj reket, a odbrana je bila na evroligaškom nivou pa je za 10 minuta primljeno isto toliko poena.

Blistao je u tom periodu Vladimir Štimac koji je bio i igrač utakmice sa 17 poena i šest skokova, a borbenost koju on pokazuje na terenu ne može da se izmeri statističkim podacima. Odličnu podršku imao je i u Kvinsiju Mileru koji se napadački probudio odnosno ubacio je sedam poena u toj četvrtini.

U poslednju deonicu Zvezda je unela šest poena viška (55:49), a u nekoliko navrata na početku te četvrtine imali su crveno-beli i +7 (57:50, 62:55), da bi domaći serijom 5:0 na dva i po minuta pre kraja uvela meč u neizvesnu završnicu (62:60).


(Izvor: Dailymotion/Goal 365 HD)

Na 80 sekundi pre kraja Miler je na dvojku Gordića odgovorio prodorom i novim košem za novih +3 za Crvenu zvezdu (65:62), dobra odbrana, a onda u sledećem napadu šutem u poslednjoj sekundi Branko Lazić pogađa trojku za ogromnih +6 (68:62) na manje od minut do kraja. Ni u sledećem napadu domaći nisu pogodili pa se ušlo u penal završnicu u kojoj je Zvezda pogocima Jovića došla do maksimalnih +9 i Cedevita jednostavno više nije imala šanse.


(Izvor: Dailymotion/Goal 365 HD)

Ukoliko srpski šampion obezbedi plasman u plej-of Evrolige finalni dueli ABA JTD lige biće igrani krajem aprila i početkom maja.

[stextbox id=“hotsport_text_box“]
Polufinale ABA lige, druga utakmica

Cedevita – Crvena zvezda 65:73 (19:16, 20:18, 10:21, 16:18)

Dvorana: Dom sportova (Zagreb)
Gledalaca: 3.300
Sudije: Saša Pukl, Damir Javor, Sašo Petek

Cedevita: Pulen 17, Vajt 11, Katić, Pilepić 3, Babić, Žganec 3, Musa, Bilan 7, Mazalin, Gordić 13, Žorić 5, Arapović 6

Crvena zvezda: Kinsi 6, Rebić, Dangubić 7, Lazić 3, Micić 1, Tejić, Simonović 2, Gudurić 7, Jović 10, Miler 14, Cirbes 6, Štimac 17

[/stextbox]

0
0

26 Komentara

  1. Glodari,imacete priliku da gledate EL na TV aparatima i ponovo navijate,ovog puta za 15 razlicitih timova a nakon tih tekmi da komentarisete na raznim portalima kako su vam svi zivi krivi ili da se sladite ponekim Zvezdinim porazom,koji ce biti,ujedno i vas najveci uspeh…i tako dugi niz godina,decenija…

    0
    0
    Odgovori
  2. FMP je izvojevao vrednu pobedu, za opravdanje rada crvenog bankomata i to protiv, takodje mutant-tima koga je KKP odvalio 20 i vise razlike, sa BUDZETOM kluba, jednog prosecnog igraca mutanta bilo kog od ova dva, dal’ bajazitovog ili antinog !!!

    0
    0
    Odgovori
    • Ovaj ludak je vec prso,pogledajte kakve idiotske komentare ostavlja,hahaha.Dobili smo njihovg burazera u gradu gde su i oni nastali,tako da mu nije lako.Kako ce ostali navijaci devastiranog kluba,nastalog u Hrvatskoj,ovo podneti,videcemo.

      0
      0
      Odgovori
    • Hahaha pa vi samo 5 trenera placate i 6 stranaca!To samo vi mozete sa malim budzetom,od minimum 5 mil..umrite glodari od muke

      0
      0
      Odgovori
    • Koske je trol najobicniji, ne lozite se na raspravu sa njim…pogotovu sad kad mu jsd puca…nece ni on dugo jos pisati…

      0
      0
      Odgovori
  3. To breeeeee…da se zna ko je ko u srpskoj kosarci.Dva najbolja tima su u finalu ABA lige a drzavni projekat neka gleda na TV .

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter