2
AdmiralBet ABA Liga

DRAGAN TODORIĆ: Džikić je vratio veru igračima, čeka nas ‘Tramvaj liga’!

Objavljeno: 09.03.16 u 12:45

Sportski direktor Partizana, Dragan Todorić u razgovoru za Sportski žurnal se osvrnuo na sezonu iza crno-belih.

Kako dugogodišnji član uprave Partizana kaže, klub je uradio nešto što nije tipično, a to je da promeni trenera u sred sezone, ali to se ispostavilo kao pravi potez.

– Partizan je poznat po tome da ne menja trenera u toku sezone i želja je bila da Petar Božić završi sezonu. Međutim, posle Mege je došlo do „kratkog spoja“ između njega i igrača. Vezali smo tri poraza – MZT, Igokea, Sutjeska i moralo je nešto da se menja i odlučili smo se na taj nepopularni potez – promenu trenera. Na sreću, Džikić je prihvatio da vodi tim. U situaciji u kojoj smo mi bili, malo bi trenera to učinilo. Džikić se nije uplašio izazova, prihvatio je klub u najtežem mogućem trenutku. Koliko sam ja u Partizanu, a to je 40 i više godina, teže nije bilo – rekao je Todorić i nastavio:

Džikić je uspeo da momcima vrati veru, da počnu da veruju u sebe, posle samo dva-tri dana to više nisu bili isti igrači. Samo im je bio potreban neko da ih ubedi da mogu bolje nego što su igrali do tada. Postali smo ozbiljan tim. I Kup Koraća smo odigrali izvanredno, bili blizu da osvojimo trofej kome se niko nije nadao na početku sezone. Od tima koji se borio za opstanak, uspeli smo da ligu završimo petom mestu. To je u ovom trenutku maksimum. Bolje nije moglo, s obzirom na sve okolnosti. Ovo je velika škola za sve nas, koja je morala da se prođe. Partizan je navikao da pravi fantastične rezultate sa malo novca, ali da bi se napravilo nešto više potrebna su sredstva.

Dragan Todorić se osvrnuo i na preostalo takmičenje do kraja sezone KLS ligu, za koju se još uvek ne zna ni kada će početi ni kako izgledati.

– Verovatno će biti ‘tramvaj liga’, igraće se u dvadesetak dana, u dve grupe po četiri tima. Imaće značaj samo za one koji se bore da uđu u ABA ligu, a prvaku će samo na memorandumu pisati da ima titulu više. Sada je moralo ovako, ali neka bude za nauk – zaključio je Dragan Todorić.

0
0

2 Komentara

  1. Nije tačno da nije moglo bolje… Moglo je da ste posle pet-šest kola zamenili Božića jer je bilo jasno kao dan da on, u ovom trenutku, nije trener za Partizan… Možda za pet-deset godina kad postane ozbiljan trener… Ti i uprava ste krivi što ste toliko čekali sa smenom, jer da je Džikić došao ranije sada bi se igrao plej of ABA lige…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter