0
Košarka

FOTO: STARSPORT

ĐILAS UVERAVA: Ovo je bila podvala, dobili smo uverenja FIBA!

Objavljeno: 07.03.16 u 18:24

Nakon što je i zvanično potvrđeno da Beograd ostaje organizator kvalifikacionog turnira za OI u košarci, oglasio se i Dragan Đilas.

U izjavi za Blic, predsednik KSS rekao je da je danas stavljena tačka na sve nedoumice:

– U razgovorima je generalni sekretar FIBA pred predstavnicima svih federacija rekao da se nada da se više neće pojavljivati priče kako FIBA razmišlja o oduzimanju domaćinstva Srbiji i da će on lično biti u Beogradu tokom održavanja turnira. Time se stavlja tačka na sve glasine koje su se pojavile u javnosti i sada je na nama samo da turnir maksimalno dobro organizujemo i da na njemu pobedimo, rekao je Đilas.

Posle toga, osvrnuo se na sam sastanak:

Veći deo sastanka je bio posvećen situaciji sa učešćem klubova iz regiona u FIBA košarkaškoj Ligi šampiona. Narednih dana održaćemo sastanak sa klubovima učesnicima ABA lige kako bi došli do zajedničkog stava prihvatljivog i za klubove i za FIBA, odnosno za Košarkaški savez Srbije. FIBA ne uslovljava igranje u svojoj ligi neučestvovanjem u Evroligi. Naprotiv, ona to prihvata i podržava. Za FIBA je učešce kvalitetnog predstavnika Srbije u Fibinoj ligi od izuzetnog značaja. Mišljenja sam da bi to bilo i u skladu sa našim košarkaskim interesima, dodao je Đilas.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter