0
Košarka

BRAVO ZA KSS: ‘Pink and roll’ protiv raka dojke!

Objavljeno: 04.03.16 u 14:46

Košarkaški savez Srbije pokrenuo je akciju nazvanu “Pink and roll”, povodom obeležavanja 20. marta kao Dana borbe protiv raka dojke u Srbiji.

U okviru ovog projekta, 21. kolo (5. mart) i 22. kolo (9. mart) Prve ženske lige Srbije biće u znaku roze boje, koja na svetskom nivou obeležava borbu protiv raka dojke. Ovoj akciji KSS pridružiće se i Košarkaška liga Srbije u mečevima 25. kola (20. mart). U cilju podrške obolelim i lečenim ženama od raka dojke, naše košarkašice i košarkaši prvoligaških ekipa će na patikama nositi roze pertle.

Centralni događaj akcije “Pink and roll” je finalni turnir Kupa “Milan Ciga Vasojević” za seniorke, na kome će naše gošće biti članice Udruženja žena obolelih i lečenih od raka dojke – “Budimo zajedno”.

Prema statističkim podacima, rak dojke je najrasprostranjenije maligno oboljenje kod žena u Srbiji. Od raka dojke u našoj zemlji svake godine oboli približno 4.000 žena, a oko 1.600 žena izgubi bitku sa ovom bolešću.

Ovom akcijom će naše košarkašice i košarkaši dati nemerljiv doprinos u borbi protiv raka dojke i širom Srbije preneti poruku o važnosti pružanja konstantne podrške svima koji su uključeni u borbu protiv ove opake bolesti.

U realizaciji ovog projekta podršku Košarkaškom savezu Srbije pružile su kompanije “Falc East” iz Knjaževca, “Medisport” i “Studio 7”.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter