0
Evroliga

FOTO: kkcrvenazvezda.rs

JUNIORSKA EVROLIGA: Zvezda potvrdila dominaciju i najavila velike mogućnosti u Berlinu

Objavljeno: 28.02.16 u 23:21

Pobedom nad Sparsom rezultatom 92:88 juniori Crvene zvezde osvojili su turnir ‘Marko Ivković’ i plasirali se na fajnal-for u Berlinu.

Izabranici Aleksandra Glišića odbranili su titulu osvojenu prošle godine na ANGT „Marko Ivković“ pobedom u finalu protiv Sparsa iz Sarajeva rezultatom 92:88 (22:22, 25:20, 23:15, 22:31) i stavili su tačku na fenomenalne partije i plasirali se na fajnal for koji će se ove godine održati u Berlinu.

Pred nekoliko stotina gledalaca u hali „FMP“ u Železniku, najbolji pojedinci u pobedničkom timu bili su Radanov sa 26 poena i Simanić sa 16. U ekipi Sparsa, Gegić i Čampara su ubacili po 24 poena.

Sastav Simanić, Đorđević, Radović, Radanov i Ćorović otvorio je duel dve ekipe koje su bile u istoj grupi kada su crveno-beli ubedljivo slavili. Efikasan početak meča sa obe strane, uz dosta pogođenih šuteva spolja, a nakon trojke Rebića crveno-beli su vratili prednost 17:16. Dobar otpor ekipe iz Sarajeva u prvoj deonici koja je na kraju okončana rezultatom 22:22.

Prava finalna utakmica viđena je u prvom poluvremenu, sa dosta trčanja, atraktivnih poteza i poena sa obe strane. Odličnom prodor igrom Radanov je došao do lakih poena, a nakon trojke Simanića, crveno-beli su otišli na plus 6, 45:39. Na kraju prvih 20 minuta, aktuelni šampion je vodio 47:42. Nastavio je Radanov da rešeta koš protivničkog tima i posle dve trojke Zvezda je otišla na dvocifrenu prednost 53:42.

Sigurnom igrom crveno-beli su održavali prednost, a odličnom rolom u samom finišu Petra Rebića, aktuelni šampion je imao plus 13, 70:57. Delovali su košarkaši Zvezde sigurno u toku četvrte četvrtine sve do poslednjeg minuta, kada su gosti uspeli da spuste na minus 4.

Ipak, aktuelni šampion nošen biserima sprske košarke Aleksom Radanovim i Borišom Simanić, ostao je pribran u završnici i na kraju zasluženo trijumfovao rezultatom 92:88. Radanov je bio najbolji sa 26 poena, Matija Radović je dodao 15 poena, dok je Boriša Simanić imao 16 poena.

Na finalnom turniru koji se ove godine održava u Berlinu, košarkaši Crvene zvezde Telekom pridružiće se Realu iz Madrida, Mega Leksu i Žalgirisu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter