0
Košarka

FOTO: KSS

ANA DABOVIĆ: Osigurale smo plasman na Evropsko prvenstvo

Objavljeno: 26.02.16 u 08:47

Košarkašica Srbije Ana Dabović rekla je danas da je njena ekipa timskom igrom stigla do vrlo važne pobede protiv Nemačke u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

– Veoma teška utakmica, baš kao i što smo očekivale, ali nije bilo nikakvih iznenadjenja. Igrale smo timski i borile se tokom cele utakmice i tako smo ostvarile pobedu kojom smo praktično osigurale plasman na Evropsko prvenstvo, što nam je i bio cilj – rekla je Ana Dabović za sajt Košarkaškog saveza Srbije.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je sinoć u Vaserburgu Nemačku 78:66 u utakmici četvrtog kola Grupe D kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2017. godine u Češkoj.

Najefikasnija u pobedi nad Nemačkom bila je Ana Dabović sa 21 poenom, a sjajnu partiju pružila je i Danijel Pejdž sa dabl-dabl učinkom 17 poena i 11 skokova.

– Srećne smo zbog pobede, ali mislim da nam je ona pokazala da postoji još prostora za napredak. Moramo da pronadjemo bolji ritam, kako u napadu, tako i u odbrani – rekla je Danijel Pejdž.

Srpske košarkašice imaju tri pobede i jedan poraz na drugom mestu na tabeli Grupe D, iza Ukrajine sa maksimalnim skorom, a ispred Nemačke sa jednim trijumfom i Luksemburga sa četiri poraza.

Do kraja kvalifikacija, koje se nastavljaju u novembru, ostala su još dva kola.

Plasman na Evropsko prvenstvo, uz domaćina Češku, obezbediće pobednice devet grupa u kvalifikacijama, kao i šest najboljih drugoplasiranih timova.

Košarkašice Srbije, pre nastavka kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, čeka najveći izazov – Olimpijske igre u Rio de Žanejru, koje će biti održane od 5. do 21. avgusta.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter