0
Košarka

FOTO: STARSPORT

RADONJIĆ: Pokušaćemo da pobedimo i Partizan

Objavljeno: 19.02.16 u 23:46

Posle pobede u četvrtfinalnom duelu Kupa Radivoja Koraća trener Crvene zvezde najpre je iskoristio priliku da se zahvali i čestita Smederevcima.

– Želim da čestitam ekipi i timu Smedereva na rezultatu koji su postigli. Posle ovoga ne bi trebalo bilo šta analizirati, nego imamo prilike da vidimo u kakvom ambijentu živi moj kolega i njegovi igrači, i to ostavlja veći utisak u odnosu na priču o samom meču. U svakom slučaju im želim da nastave da se bore jer je to način da košarka živi, i da ti manji igrači prave igrače i da žive u nekom svom ambijentu i da na kraju svi imamo korist od toga, a najviše srpska košarka.

Potom je usledio osvrt na sutrašnji dvoboj sa Partizanom.

– Došli smo u Niš sa problemima, povredama, sa situacijom koja je izuzetno zabrinjavajuća, sa atmosferom posle Sutjeske do dolaska u Niš. Broj igrača koji su otišli, povrede, stvari koje smo uspeli da prebrodimo, bili smo i u nezavidnoj poziciji, ali su momci stisli zube i smogli snage da ozbiljno priđu duelu i plasiraju se u polufinale. Derbi je više od polufinala. U poslednjih sedam mečeva imaju šest pobeda, samo poraz u Podgorici. Tim koji je bio bolji u duelu koji smo imali pre nekoliko kola, gde je pokazao i kvalitet i sve ono što je potrebno da Partizan obezbedi opstanak, ali sad su već u drugoj situaciji, polufinale kupa, borba za petu poziciju u ABA ligi.

Loša vest za navijače Crvene zvezde je da Stefan Jović definitivno neće biti u timu za sutrašnji i eventualno nedeljni dvoboj.

– Svesni smo da se igra protiv večitog rivala i kvalitetnog tima. Pokušaćemo da se pripremimo, da pružimo dobru partiju i pobedimo protiv Partizana. Ono što je definitnivno po zadnjim pregledima koji su obavljeni je da Stefan Jović neće nastupiti u Nišu i nadamo se da će biti spreman za Efes. Hvala navijačima koji su došli i napunili dvoranu i bilo je dobro vratiti im za sjajno navijanje večeras, rekao je posle utakmice Radonjić

Pred novinarima se pojavio i najefikasniji akter meča Nikola Rebić.

– Hteo bih da se zahvalim ekipi Smedereva što je smogla snage i sredstava da odigra meč, uveličali su ovaj događaj. Što se tiče nas, imali smo probleme, dosta povreda i mali broj igrača na treningu, ali na nama je da se spremimo za Partizan i sve misli su usmerene na taj meč. U ovakvim utakmicama je najvažniji pristup, od samog starta smo igrali disciplinovano, i na kraju rutinski pobedili. Znamo šta derbi nosi, očekujem izuzetnu atmosferu i nadam se da će doći veliki broj navijača.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter