0
AdmiralBet ABA Liga

PRVI OPERATIVAC ABA JTD: Takmičenje se nastavlja prema rasporedu

Objavljeno: 17.02.16 u 13:28

Direktor košarkaške ABA lige Krešimir Novosel izjavio je da će se regionalno takmičenje nastaviti prema planiranom rasporedu.

Pojedini mediji objavili su da ABA ligi preti štrajk sudija, ali Novosel tvrdi da do takvog epiloga sigurno neće doći. Naime, kompanija ABA Sidro d.o.o. koja je svojevremeno vodila regionalnu ligu i koja je 31. maja odlukom FIBA izgubila licencu za organizovanje takmičenja nije isplatila dugovanja sudijama i službenim licima za prošlu sezonu.

Prema dogovoru, taj dug je trebalo da bude otkupljen od strane klubova okupljenih u novu kompaniju ABA j.t.d. što se do sada nije dogodilo i to je, navodno, bio povod da arbitri podignu glas i pošalju poslednje upozorenje, pre odluke da prestanu sa radom.

– Ne želim sada da ulazim u genezu problema. Mogu samo da kažem da će se ABA liga nastaviti prema planiranom rasporedu – izjavio je prvi operativac regionalnog takmičenja.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter