5
AdmiralBet ABA Liga

ČOVIĆ UPIRE PRSTOM U HRVATE I SLOVENCE: To nije dogovor, rušite ligu!

Objavljeno: 17.02.16 u 15:40


U intervjuu koji je dao za zvanični sajt kluba, Nebojša Čović je govorio o odnosima u ABA ligi, dogovorima, te Zvezdinim šansama za Top 8:

Prema rečima Nebojše Čovića, „rat“ između ULEB i FIBA uzburkao je strasti i na Jadranu:

– Košarkaši savezi Hrvatske i Slovenije, koliko je meni poznato, uputili su dopise još pre nekoliko nedelja FIBA, u kojima traže da prolaz njihovih klubova u evropska takmičenja bude kroz njihova nacionalna prvenstva. Ovo odudara od dogovora vezanih za ABA ligu, a i po mom mišljenju, to je pokušaj sedenja na dve stolice. Košarkaški Savez Slovenije čak traži, da se njihova nacionalna liga igra u vreme kada i ABA liga, a i kada se igraju evropska takmičenja, što znači za klubove tri utakmice nedeljno, što je nemoguće!

Atmosfera očigledno nije baš najsjajnija, što mu se posebno ne dopada:

– Čim je ovakav ambijent, onda postoji mogućnost da klubovi svojim postupcima ruše druge klubove, što nije dobro.

Ipak, Čović veruje da je dogovor neophodan:

– Takođe, moramo se dogovoriti oko kalendara takmičenja, polufinala i finala plej ofa, imajući u vidu rezultate Cedevite i Crvene zvezde u Evroligi, kao i obaveze reprezentacija Srbije i Hrvatske u kvalifikacijama za OI, što je od izuzetne važnosti za srpsku i hrvatsku košarku. Cele ove sezone, nama je otvorena tema vezana za Aleša Kamnikara, koji je i pored puno rasprava opet sebi dozvolio da prekorači svoja ovlašćenja predviđena pravilnicima ABA lige, tu je i odnos nove ABA lige jtd prema preduzeću ABA Sidro d.o.o. Mogao bih još da navedem puno tema, ali moram da naglasim da Skupština ABA lige, kada god bude bila održana treba da bude održana isključivo u prisustvu Predsednika svih nacionalnih saveza iz regiona i Predsednika klubova, kako bi svojim potpisima iskreno svi pokazali lojalnost prema određenom konceptu. Crvena zvezda ima jasno definisan stav, ali, ćemo ga reći kada za to bude bilo vreme.

Zvezda se nalazi na veoma dobrom putu da zaigra u Top 8 fazi. No, iako veliki uspeh, Čović smatra da klub mora ići korak po korak:

– Vidite da napredujemo kao klub u svakom smislu. Već do sada smo u Evroligi uradili više nego prošle sezone, a kako će biti dalje, videćemo utakmicu po utakmicu, i bez opterećenja i euforije. Samo da momci ostanu zdravi. Takmičarski ciljevi se znaju od početka sezone, i pored brojnih problema u prvom delu sezone, idemo po planu…

0
0

5 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter