9
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

PRISEĆANJE: I u prošle godine u derbiju ABA lige Partizan je, takođe, bio pod ‘moranjem’ (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 25.01.16 u 00:07

Četiri kola pre kraja regularnog dela sezone, Partizan je pred svojim navijačima igrao protiv Zvezde, koja je do tada imala samo jedan poraz.

Sutrašnji derbi između Partizana i Crvene zvezde, iako je veliki razmak između rivala na tabeli, izaziva veliku pažnju sportske javnosti. I dok Zvezdi ovaj meč nije od presudnog značaja, crno-belima je jedan od ključnih. I to ne za plasman u plej-of kao prošle godine, već zbog opstanka u regionalnom takmičenju.

Bio je 1. mart, 23. runda ABA lige. Crvena zvezda bila je suverena na vrhu tabele sa samo jednim porazom od Krke u Novom Mestu, dok je Partizan bio u seriji pobeda koju je započeo u decembru 2014. godine i jurio je nastavak protiv velikog rivala.

Prepun ‘Pionir’ dočekao je crveno-bele, koji su, kao i pred sutrašnji duel, bili blagi favoriti. Međutim, na parketu nije bilo tako, barem na to nisu pristali Saša Pavlović, Milenko Tepić, Milan Mačvan, Dragan Milosavljević, Nikola Milutinov i ostatak čete Duška Vujoševića.

Posle prve izjednačene četvrtine, Partizan se razigrao u drugoj, a onda je odbrana donela prevagu i veliku prednost u trećoj deonici u kojoj je Zvezda uspela da postigne svega osam poena. Išla je razlika i do 20 poena, ali je na kraju ostalo ‘plus 14’ za domaće u ovom derbiju.

Nezaustavljiv za tim Dejana Radonjića bio je Saša Pavlović sa 19 poena, Milan Mačvan ubacio je 15, a Nikola Milutinov 13 poena. Ipak, najefikasniji na meču bio je Čarls Dženkins sa 20 koševa, dok je Markus Vilijams ubacio 14 poena.

(Izvor: youtube / RTS Sport)

Bila je to utakmica koju su iz prvog reda posmatrali naši najbolji teniseri Novak Đoković i Viktor Troicki, ali i kada se najpopularniji navijač Partizana Miša Tumbas pojavio u odelu u ‘Pioniru.

Evo i cele utakmice, pre svega za navijače Partizana, koji bi u ove sitne sate hteli da se prisete pobede koja je Partizanu možda i donela mesto u plej-ofu.

(Izvor: youtube / Rade Nusknvp vukovic)

0
0

9 Komentara

  1. Prošle sezone je Zvezda birala njih u polufinale,kao najslabijeg protivnika i zato ih je pustila da je pobede i izbore to 4.mesto.Dalje je svima opštepoznato,usledila je metla i čišćenje sa 3:0 bez puno prolivenog znoja.Sada može i petorka Rebić,Gudurić,Dangubić,Simanić,Štimac,da se našali sa njima.Cenim da neće biti ispod 20 razlike.

    0
    0
    Odgovori
  2. Sasa Pavlovic i Milan Macvan odvalili Fmp-e sa Inhalator-Wilijem na celuu Uuuu naturalizovane 5 koloneee.!. XXAAXXAA .!. I pored rada bankomata u sve 3 smene, opet smo BESMRTNIIII za vas, za SVEEEEE .!. XXAAXXAA .!.

    0
    0
    Odgovori
    • Ako vratiš film malo unazad,primetićeš da je bilo demoliranje komšije malog u polufinalu ABA lige sa 3:0 da je maestro Lazić stavio nekog tamo pecaroša u mali džep i još ga nije pustio da izađe,da je Mačvan morao da vrati glavu jednoj domaćoj životinji i da ste trenutno pred katancem i u grčevitoj borbi za opstanak.Pametnima dovoljno ali ti ne spadaš u tu grupu ljudi.

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter