0
Košarka

FOTO: TWITTER

NBA: Jokić ‘spržio’ mrežicu Indijane, Bobi iskoristio svaki minut, Bjelica bolji u odbrani (VIDEO)

Objavljeno: 18.01.16 u 09:05

Srpski košarkaši ponovo su imali više nego zapažene role u najjačoj ligi na svetu u noći između nedelje i ponedeljka.

Najbolji među Srbima ponovo je bio bivši košarkaš Mega Leksa Nikola Jokić koji je u pobedi svog tima nad Indijanom rezultatom 129:126 postigao čak 18 poena za 24 minuta provedena na parketu. Uhvatio je i dva skoka, podelio tri asistencije i ukrao čak četiri lopte, pa se može reći da mu je noćašnja partija bila jedna od najboljih u dosadašnjoj NBA karijeri.

Jokićev tim je preokretom u poslednjoj deonici i u vrlo neizvesnoj završnici došao do trijumfa. Efikasniji od Jokića bili su Galinari sa 23, Kilpatrik sa 21 i Heris sa 20 poena, dok je u timu Pejsersa Tarner postigao 25, a Elis 24 poena.

(Izvor: youtube / Ximo Pierto)

Od srpskih igrača na parketu je bio i Boban Marjanović u dresu San Antonija i za osam minuta koliko je proveo u igri, Boban je svoju minutažu iskoristio na najbolji mogući način. Ubacio je sedam poena i stigao da uhvati četiri lopte uz jednu asistenciju.

Sparsi su ubedljivo slavili protiv Dalas Maveriksa sa 112:83, a najbolji je bio Lamarkus Oldridž sa 23 postignuta poena. Na drugoj strani, Dalas je imao svega dva ‘dvocifrena igrača’ i to Pauela sa 15 i Metjuza sa 12 koševa.

(Izvor: youtube / Ximo Pierto)

I tim Nemanje Bjelice, Minesota Timbervulfs, zabeležio je pobedu noćas, i to ubedljivu protiv Finiks Sansa 117:87. Srpski reprezentativac bio je na parketu skoro 23 minuta i za to vreme uputio je samo jedan šut iz igre, za tri poena, i pogodio ga. Dodao je tome i tri pogotka sa linije penala za učinak od šest poena, dva skoka, tri asistencije i jednu blokadu.

Minesota je, očekivano, slavila protiv Finiksa, a najbolji u timu ‘vukova’ bili su Riki Rubio i Endrju Vigins sa po 18 poena, dok je najefiksniji na meču bio plejmejker Finiksa Brendon Najt sa 20 koševa. Predsednik KK Partizan Nikola Peković utakmicu je završio sa četiri postignuta poena.

(Izvor: youtube / Ximo Pierto)

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

NBA, rezultati:

Minesota – Finiks 117:87
Oklahoma – Majami 99:74
San Antonio – Dalas 112:83
Denver – Indijana 129:126
L.A. Lejkers – Hjuston 95:112

[/stextbox]

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter