0
Košarka

PROMENE U NIKSIMA: Brendon Dženings umesto Kalderona?

Objavljeno: 02.01.16 u 11:11

Plejmejker Detroit Pistonsa, Brendon Dženings, nedavno je debitovao u ovoj sezoni nakon što se oporavio od teške povrede Ahilove tetive koju je zaradio krajem januara prošle godine.

Ipak, kako stoje stvari, Dženings neće još dugo boraviti u Alburn Hil Palati, pošto je period njegovog odsustva maksimalno iskoristio Redži Džekson koji je u međuvremenu učvrstio među vodećim plejmejkerima Istočne konferencije.

Naime, kako prenosi CBS, čelnici Pistonsa vrlo lako bi mogli da se dogovore sa Njujork Niksima o trejdu svog bivšeg startnog plejmejkera. A upravo Njujork Niksi jesu klub kojeg je, svojevremeno, 2009. godine priželjkivao i Brendon Dženings kada je biran sa drafta. Ipak, tada se želje mladom igraču nisu ispunile pošto su Niksi kao 8. pika izabrali Džordana Hila, a Dženings je završio u taboru Milvokija kao 10. pik.

Kako prenosi Njujork Dejli Njuz, uprava franšize iz Medison Skver Gardena izuzetno je zainteresovana za angažman ovog 185. centimetara visokog igrača. Dženings je ove sezone odigrao tek dva meča, nakon što je operisao Ahilovu tetivu.

Uprava Niksa na čelu sa Filom Džeksonom svesna je da iskusni 34-godišnji Hoze Kalderon nije više na nivou na kojem je bio igrajući za Reptorse. Iako Španac šutira po 40% za tri poena ove godine, njegova napadačka produkcija bitno je smanjena u odnosu na raniji vremenski period.

Takođe, Niksi nisu zadovoljni ni rukijem Džerijanom Grantom koji ove sezone nije dobio gotovo ni pedalj prostora na terenu budući da je imao poteškoća da se privikne na napad u trouglu koji je postao jedan od primarnih načina igre pod kapom trenera Derika Fišera i predsednika Fila Džeksona.

Niksi se nadaju da bi mogli da dobiju Dženingsa pošto su Pistonsi imali prilike da se uvere u kvalitet Redžija Džeksona. Takođe, uprava kluba s „Velike Jabuke“ nada se da bi u Dženingsu dobila atletski nadarednog plejmejkera koji može da kreira igru za saigrače, ali jednako dobro i šuteve za sebe samog što bi trebalo da poboljša postizanje poena ove ekipe.

Ipak, hoće li do ovog trejda na kraju doći, preostaje da se vidi. Hoze Kalderon ove sezone beleži po 7-5 poena uz 3.9 asistencije, dok je Dženings prošle sezone beležio po 15.4 poena uz 6.6 asistencija na ukupno 41 meču pre povrede.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter