0
Košarka

FOTO: TWITTER

NESAMOSTALNA ZVEZDA: Pozingis živi s roditeljima

Objavljeno: 02.01.16 u 12:37

„Evo živim u Njujorku gradu. Živim, radim, a i samo radim“, glase stihovi hit-singla bivše rijaliti-zvezde i natucača nota Ekrema Jevrića.

Upravo ti stihovi najbliže bi mogli da opišu život 20-godišnje senazcije Njujork Niksa, 4. pika s poslednjeg drafta, Kristapsa Porzingisa koji je tokom prvog dela NBA sezone postao pravi hit lige sa nekoliko spektakularnih partija i poteza.

A kako bi Kristaps Porzingis zadržao koncetraciju za velika dela u velikoj ligi i još većem gradu kakav je bez dileme megalopolis poput Njujorka, red, rad i disciplina moraju biti esecnaijlni elementi njegove svakodnevice.

Međutim, često je to znatno lakšće reći nego sprovesti u delo. Jer kada imaš 20 godina, i kada padne noć, a svetla velikog grada zasijaju dok se dubok džep osmehuje uvek na vreme ipslaćenoj „dividendi“ – često je teško odleti izazovima.

Svestan toga je bio i Kristaps Porzingis.

Upravo zbog toga, kako ne bi sam sebi iskreirao neki problem ili upao u neku nepriliku, ovaj 221 centimetar visoki Letonac odlučio je – da živi sa svojim roditeljima i braćom.

– Uvek je lepo kada imaš podršku kada si mlad kao što sam ja. Ja sam u Njujorku, u klubu koji privlači dosta pažnje. Moja porodica je tu kako bi se pobrinula da sve što treba da uradim – uradim kako valja i kako je ispravno. Kako bih se klonio nevolja i kako bih bio skoncetrisan samo na košarku. Za mene lično sjajno je što su mi blizu – rekao je Porzingis za Njujork Post.

Momak koga u Njujorku zovu i „Porzing-Bog“ takođe namerava da se drži što dalje od zavodljivih alkoholnih napitaka koje i dalje nije u mogućnosti da pije legalno budući da se prava na samostalnu kupovinu alkohola u SAD, po lokalnim zakonima, stiču tek posle 21. godine života.

Takođe, Porzingis ne želi da upada u nevolje slične onima u koje je upao Džalil Okafor, igrač Filadelfije 76ers, koji je draftovan samo jedan stepenik iznad Porzingisa i koji je usnimljen kamerom kako po Bostonu, u uličnoj tuči, zavodi red i dominira više nego NBA parketima, zbog čega je suspendvan na dve meča.

– Mnogo dobrih informacija postoji u programu za mlade igrače koje organizuje NBA liga. Ruki tranzicioni program, ipak, neće vas spasiti neprilika. Međutim, mogu da vam pomognu da znate kako da reagujete kada se u njima nađete. Takođe, NBA liga želi da vam pomogne da pazite i prepoznate neprilike koje bi mogle da vas snađu – objašnjava Porzingis.

– NBA liga nam daje informacije o oružju, o tome kako treba da se ponašamo kada izađemo u grad, kako da reagujemo kada neko pokušava da nas isprovocira – kaže Letonac.

Njegov saigrač Klentoni Erli je opljačka i upucan u desno koleno u sredu ujutro za vreme boravka u striptiz klubu u Kvinsu.

– Tužno je što se takve stvari dešavaju. Ali, to samo pokazuje koliko moraš da paziš na sebe kada se nađeš u određenim situacijama – podvukao je Porzingis.

(foto: rantsports.com)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter