0
Evroliga

KORAK NAPRED: Plasman na završni turnir Evrolige ocenjen kao uspeh za Mega Leks

Objavljeno: 30.12.15 u 23:45

Trener juniorskog tima Mega Leksa Nenad Čanak rekao je da je njegova ekipa ostvarila veliki uspeh plasmanom na završni turnir Evrolige i da je to pokazatelj da je klub na pravom putu.


– Ove sezone smo napravili korak napred u pogledu rezultata. Pokušavamo da pratimo trend prvog tima koji ove godine igra sjajno, za mnoge neočekivano, ali ne i za nas u klubu. Trijumf u Rimu je pokazatelj da smo na pravom putu. Plasman na završni turnir Evrolige je velika stvar za klub kakav je Mega Leks – rekao je Čanak za klupski sajt.

Juniori Mege pobedili su na kvalifikacionom turniru Evrolige u Rimu, pošto su u finalu pobedili ekipu Stela Azura sa 73:71. Mega će tako igrati na završnom turniru Evrolige, od 12. do 15. maja u Berlinu.

– Prvo da vidimo konkurenciju i ostale učesnike. Postigli smo veliki uspeh, u Berlin ćemo otići da odigramo najbolje što možemo. Koliko će to biti dovoljno, videćemo, biću zadovoljan da momci odigraju kao što su igrali u Rimu – rekao je Čanak.

Trener Mega Leksa dodao je da se svi u klubu osećaju sjajno posle velikog uspeha i podsetio na tok turnira.

– Na samom startu turnira nije bilo sve idealno, jer smo prvog dana doživeli poraz. Bili smo u teškoj situaciji i mogli smo da ugrozimo ostvarenje cilja, ali drugog dana nam je rezultat utakmice Unikaha – Armani išao u korist. Mi smo zatim dobili težak meč protiv Venecije a u večernjem terminu pregazili Unikahu sa 39 poena razlike što nam je ulilo dodatno samopuzdanje – rekao je Čanak.

– Finalna utakmica je od početka bila veoma teška. Krenuli smo sa zaostatkom od 15 poena u prvoj četvrtini, uz domaćinsko sudjenje. Medjutim, momci su u svakom trenutku verovali da mogu da pobede. Vratili smo se u meč i dobili ga karakterom, velikom željom, ali prvenstveno kvalitetom naših igrača – dodao je on.

Košarkaš Mege Aleksandar Aranitović proglašen je za najboljeg igrača i najboljeg strelca turnira.

– Znali smo šta nas očekuje jer su to bile kvalitetne ekipe. Dobro smo se pripremali, ušli u svaku utakmicu borbeno i zasluženo smo osvojili turnir. Individualna priznanja su mi manje važna, najvažnije je da smo se plasirali na završni turnir u Berlinu – rekao je on.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter