0
Košarka

Foto: KSS

VELIKA ČAST: Srbija se i na ovaj način ponosi uspehom košarkašica! (FOTO)

Objavljeno: 18.12.15 u 13:04

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije, zlatna sa EP i najbolja ženska selekcija u Srbiji u izboru OKS,  dobila je još jedno laskavo priznanje.

Naime, njihov uspeh ovekovečen poštanskom markicom. Najveći uspeh u istoriji ženske košarke u našoj zemlji, osvajanje zlata na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj i Rumuniji ostaće na taj način u sećanju svima nama.

Pošta Srbije je u petak u opticaj pustila filatelističko izdanje ‘Prvaci Evrope u košarci za žene’. To izdanje sadrži marku nominale 23 dinara i FDC koverat prvog dana, a štampano je u tiražu od 25.000 primeraka.

Marka prikazuje pobednički tim posle osvajanja zlatne medalje, zajedno sa članovima stručnog štaba, osvojenim peharom i zastavom Republike Srbije u pozadini. Prigodan koverat prikazuje detalj sa dočeka košarkašica u Beogradu, osvojeni pehar i košarkašku loptu.

Grafička obrada maraka delo je Jakše Vlahovića, akademskog grafičara, kreatora maraka Pošte Srbije, uz stručnu saradnju sa Košarkaškim savezom Srbije. To izdanje može se naći na šalterima pošta, u tabacima od osam komada sa vinjetom u sredini.

 

Izvor: Twitter/Košarkaški savez Srbije

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter