3
Evroliga

FOTO: STARSPORT

AUF WIEDERSEHEN: Zvezda zasijala punim sjajom i nastavlja evropski san (VIDEO)

Objavljeno: 18.12.15 u 21:10

Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se u Top 16 fazu Evrolige, pošto su u poslednjem kolu grupe A, u direktnom dvoboju za prolaz, savladali Bajern 85:76 (31:20, 13:20, 12:25, 29:11).

Sreća prati hrabre! A, hrabri su večeras bili košarkaši Crvene zvezde. Iako, su gubili, nije ih išlo, u poslednjoj četvrtini su na „kolena bacili“ veliko ime Bajern iz Minhena. Delija među 12 junaka bio je mladi Gudurić koji je svojim poenima, neverovatnim trojkama doveo Crvenu zvezdu do pobede, iako posle treće četvrtine ništa nije govorilo da će tako i biti. Tačku na prolaz crveno-belih među 16 najboljih klubova Evrope stavili su Cirbes, Miler i Jović. Za eksploziju u Pioniru, za nastavak evropskog sna.

Crvena zvezda je odlično otvorila utakmicu i posle početnih 5:5, četa Dejana Radonjića je napravila seriju 11:0. Dve trojke je pogodio Simonović, jednu Miler, a svemu tome je prethodilo dva poena Lazića. Zvezdin „rafal“ nastavio je Miler još jednim pogotkom za tri poena, te je Crvena zvezda na prvi odmor otišla sa velikih 31:20.

Ipak, druga četvrtina nije dobro počela za domaćina. Bajern je preko Tompsona napravio seriju 6:0 i vratio se u igru. Goste u naletu zaustavio je mladi Gudurić koji je u poslednjim sekundama napada, pet minuta pre kraja pogodio trojku sa skoro deset metara. Pionir je eksplodirao, a Zvezda se ponovo vratila u ritam. Bajern je ponovo mogao da se vrati u meč kada je pri vođstvu crveno-belih 40:37 Renfro promašio trojku, a u sledećem napadu Gudurić zakucao za 42:37. Konačnih na poluvrmenu 44:40 za Crvenu zvezdu postavio je Miler i srpski šampion je sa minimalnom prednošću otišao na poluvreme.

(Izvor: YouTube/RTS Sajt – Zvanični kanal)

Noćna mora za crveno-bele bila je treća četvrtina kada je Bajern stigao do preokreta. Lazić je poklonio dve lopte rivalima i Bavarci su stigli do osetnije prednosti 53:48. Ušla je voda u uši četi Dejana Radonjića, Jović je „prodao“ loptu, Bajern poentirao iz kontre i prednost gostiju je rasla. Maksimalno je bilo 62:54 kada je Rivers ubacio dve vezane trojke. Otišli su Nemci i na „plus 11“, ali je Gudurić četvrtinu završio poenima za podnošljivih „minus devet“ – 56:65.

U poslednjih deset minuta proključao je Pionir. Crvena zveza se digla kao Feniks iz pepela. Trojka Jovića i Gudurića uz faul vratile su Zvezdu u egal (serija 9:2). Odluka o pobedniku rešena je u poslednjem minutu. Crvena zvezda je vodila 78:74, Renfro je pokušao da iznudi faul u šutu za tri poena, nije uspeo, usledila je kontra, a Miler je pogodio trojku za velikih 81:74. Kraj je odsvirao u sledećem Zvezdinom napadu Jović kada je novo trojkom zasuo Nemce za nedostižnih 84:74. Na kraju velika pobeda Crvene zvezde 85:76 i plasman u Top 16 fazu Evrolige.

Najefikasniji kod pobednika bio je Miler sa 21 poenom, Cirbes je ubacio 17, ali je junak bio mladi i najhrabriji Marko Gudurić sa 16 poena, ali trojkama koje su ulazile kada je to bilo najpotrebnije. Sa druge strane Bajern je predvodio Savanović sa 19 poena, mada je čak 13 ubacio u prvoj četvrtini, dok su dvocifreni bili još Tompson sa 17 i Rivers sa 10. Malo da se sruši neosvojiva tvrđava Pionir.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

CRVENA ZVEZDA – BAJERN MINHEN 85:76 (44:40)

Hala: Pionir. Gledalaca: 8.000. Sudija: Edi Viator (Francuska), Spiros Jontas (Grčka) i Vinsent Bilto (Španija).

CRVENA ZVEZDA: Vilijams, Rebić, Tompson 4, Dangubić, Lazić 9, Tejić, Simonović 8, Gudurić 16, Jović 9, Miler 21, Cirbes 17, Štimac 4.
BAJERN M: Rivers 10, Tompson 17, Sajfert, Renfro 9, Micić, Đedović 8, Zipser 2, Savanović 19, Gavel 4, Mir, Tejlor 4, Brajant 3.

[/stextbox]

0
0

3 Komentara

  1. Upravo smo dobili poziv da je GdK dobio srčani udar, sa velikom radošću vas obavestavam da ima male šanse da preživi ovaj trenutak

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter