0
Košarka

PARTIZAN I GROBARI GA PAMTE VEČNO: Decenija i po bez Harisa (VIDEO)

Objavljeno: 15.12.15 u 14:35

Sećanje na nekadašnjeg kapitena Partizana Harisa Brkića traje večno. Na današnji dan navršava se tačno 15 godina od njegove prerane smrti, a kao i obično taj dan se obeležava sa velikim bolom.

Harisovi roditelji, prijatelji, saigrači, rodbina i poštovaoci održali su danas u 11 časova petnaestogodišnji pomen, na Centralnom groblju u Beogradu. Poštu Harisu Brkiću, pored porodice i rođaka dali su Dejan Tomašević, Predrag Danilović, Dragan Todorić, Miroslav Berić, Rajko Toroman, Mlađan Šilobad, Zoran Stevanović, Žarko Stijović, Jadranko Nikolić Loki i drugi.

Sa svega 26 godina, Haris Brkić je odigrao ukupno 294 zvanične utakmice i postigao je 3740 koševa za Partizan. U crno-belom dresu odigrao je još samo tri zvanične utakmice pre tog kobnog 12. decembra 2000. godine. Tri dana nakon napada, Haris je preminuo.

Izvor: YouTube/krkpfc

Prve košarkaške korake, Brkić je napravio u sarajevskoj Bosni sa deset godina. U Partizan je došao 1992. godine. Nakon pozajmice čačanskom Borcu, od sezone 1993/1994 nastupao je za prvi tim crno-belih. Narednih sezona sa velikim uspehom igrao je za tim iz Humske, sa kojim je osvojio tri titule prvaka države i tri nacionalna Kupa. U sezoni 1997/1998, sa Partizanom je nastupao na fajnal foru Evrolige u Barseloni.

Sa mladom reprezentacijom SR Jugoslavije osvojio je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Turskoj 1996. godine, a bio je i povremeni član seniorskog državnog tima.

U sezoni 1999/2000. igrao je u podgoričkoj Budućnosti, sa kojom je osvojio još jednu titulu prvaka Jugoslavije. Krajem 2000. godine, ponovo se vratio u Partizan.

U znak sećanja na Harisa Brkića, klubovi za koje je nastupao, Bosna, Borac, Budućnost i Partizan svakog leta organizuju memorijalni turnir.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter