0
Košarka

BUNDESLIGA: ‘Dabl-dabl’ Aleksandrova

Objavljeno: 13.12.15 u 23:37

Srpski košarkaš Nemanja Aleksandrov ostvario je „dabl – dabl“ učinak u utakmici 12. kola Bundeslige koju je njegov Oldenburg izgubio na svom parketu od Vircburga sa 82:75.

Oldenburgu je to četvrti poraz uz devet pobeda i utakmicu više pa trenutno zauzima petu poziciju, dok je Vircburgu ovo deveti trijumf i nalazi se na deobi drugog mesta sa Ludvigzburgom.

Ključna deonica bila je druga, koju su gosti dobili sa 23:12. Oldenburg do kraja nije uspeo da se rezultatski oporavi i vrati u meč. Na poraz Oldenburga delom je uticao i umor, jer im je ovo bila četvrta utakmica u samo sedam dana.

Aleksandrov je na parketu proveo 31 minut, najviše od svih igrača Oldenburga. Za to vreme je upisao 10 poena i čak 13 skokova, uz dve asistencije. Najefikasniji u domaćem timu bio je Klemen Prepelič sa 13 poena, dok su Brajan Kvoli i Von Dagins upisali po 12.

Kod Vircburga najbolji su bili Dru Džojs sa 20 poena, odnosno Brendan Lejn sa 17 poena i 10 skokova.

Naredna utakmica košarkaše Oldenburga čeka u sredu, kada će u poslednjem kolu regularnog dela Evrokupa dočekati ljubljansku Olimpiju. Ekipa Nemanje Aleksandrova je i pre ovog duela osigurala prolazak u Last 32 fazu. U okviru Bundeslige, sledećeg petka Oldenburg će dočekati Getingen.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter