1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

BOŽIĆ: Važna pobeda za nas, Perović nije bio u timu jer…

Objavljeno: 13.12.15 u 21:46

Trener Partizana Petar Božić rekao je danas da su njegovi košarkaši ostvarili večeras jako važnu pobedu protiv Metalca i istakao da će svaki sledeći trijumf u Jadranskoj ligi biti isto tako važan.

– Jako teška utakmica, jako važna pobeda za nas, kao i svaka ubuduće. Jako je teško igrati kada je pozicija na tabeli takva kakva jeste, ali sami smo krivi zbog toga. Trudimo se da treningom poboljšamo stvari koje nisu funkcionisale u prvom delu sezone, rekao je Božić novinarima posle utakmice, prenosi agencija Beta.

Partizan je večeras pobedio Metalac sa 81:70 i tako ostvario šestu pobedu u takmičenju, ali i drugu uzastopnu, prvi put ove sezone. Crno-beli su u početku gubili, ali su posle preokrenuli rezultat, a na kraju došli i do dvocifrene razlike.

– Pritisak je dosta veliki i utiče na igru. Zato smo poslednje dve utakmice počeli dosta loše, ali smo tokom meča sticali samopouzdanje, prvenstveno i prevashodno odbranom. Zadovoljan sam što smo na kraju pobedili. Čestitam igračima na drugom poluvremenu, rekao je Božić.

Večeras se u tim posle duge pauze vratio i Edo Murić, koji je utakmicu završio sa devet poena, dva skoka i dve asistencije.

– On je prvo na treningu uneo ogromnu energiju i podigao je kvalitet treninga. Normalno je da posle velike pauze uđeš u meč sa pritiskom i nervozom. Ja sam zadovoljan njegovom igrom, bio je sve bolji kako je utakmica odmicala i značio nam je u trenutku kada smo sticali odlučujuću prednost, rekao je Božić.

Danilo Anđušić nije večeras ulazio u igru.

– Tok utakmice je bio takav da su Vanja (Marinković) i Pera (Petar Aranitović) bili dodatno raspoloženi, tako da sam ispoštovao to njihovo raspoloženje.

Centar Kosta Perović nije bio u sastavu tima.

– To je taktička zamisao, jer se Edo priključio, a Metalac igra na pozicijama centra sa igračima koji su u stvari ‘četvorke’ i jako su pokretljivi, tako da je to bio moj odgovor na njihovu postavu, rekao je Božić.

Trener Metalca Vladimir Đokić ocenio je da je Partizan zasluženo pobedio, kao i da je njegovu ekipu skupo koštao nedostatak pravog plejmejkera.

– Zaslužena pobeda Partizana. Atmosfera je bila dobra, hvala publici na aplauzu. Bili su šesti igrač u utakmici koja je odlučivala ko ostaje u borbi za opstanak, ko ide u gornji deo tabele. Partizan je bio bolji, zasluženo je pobedio, i verujem da će stići do plej-ofa, rekao je Đokić.

– U problemima smo sa plejmejkerom. Mi rotiramo tu igrače i planiramo koga ćemo na toj poziciji, ali i tako imamo rezultat i priključak, što traje 35-36 minuta, ali su na kraju potrebni iskustvo, znanje i rutina, što nismo imali i na kraju je došao zasluženi poraz, rekao je Đokić.

Trener Metalca, koji ima pet pobeda u sezoni, kazao je da sada dolazi važan period za njegov tim.

– Sada nam dolaze utakmice koje su jako bitne. Prvo ide MZT i jako je bitno da tu pobedimo i da probamo da se nekako izvučemo iz pove pozicije. Još jednom čestitam Peri i Partizanu, rekao je Đokić.

0
0

1 Komentara

  1. Причаш бре безвезе Божићу. Зашто отворено не кажеш да су Анђушић и Перовић вишак?

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter