0
Košarka

Foto: Red Bull

NAJBOLJI BASKETAŠ SVETA: Domović Bulut sanja Olimpijske igre

Objavljeno: 11.12.15 u 11:11

Priznanje za godinu iz snova stiglo je na pravu adresu. Dušan Domović Bulut iz ekipe Novi Sad Al Wahda proglašen je za najboljeg basketaša u košarci “3 na 3”, na gala večeri u katarskoj Dohi, pred završni turnir All Stars koji je na programu 11. decembra.

Po prvi put u istoriji FIBA je dodeljivala priznanja najuspešnijima u košarci “3 na 3”, ali samo na individualnom nivou, pa je priznanje poneo Dušan Domović Bulut kao najbolji pojedinac na svetskoj rang listi.

– Sve ovo je nama bilo novo i zanimljivo, pokazatelj koliko je daleko dogurao ovaj sport, a i mi sa njim. Veoma smo ponosni na sve to. Ceo period od dolaska ovde je bio drugačiji nego na ostalim turnirima, imali smo medicinske i test treninge, koje je izvršila Košarkaška federacija Katara kako bi unapredila trenažni proces za ovaj sport. Imali smo i malu prezentaciju, prikazano nam je šta je sve urađeno i šta se planira kako bi ’3 na 3’ do 2020. godine bio deo olimpijske porodice – izjavio je Domović Bulut.

Dodeljeno je još devet nagrada, pored individualnih priznanja stimulisani su i Savezi posvećeni igri koja osvaja planetu, što je bila uvertira za takmičenje koje će se održati u petak.

Od 15 časova po srednjeevropskom vremenu, ekipa Novi Sad Al Wahda u sastavu Dušan Domović, Bulut, Dejan Majstorović, Marko Savić i Marko Ždero počeće takmičenje u grupi A utakmicom protiv kanadskog Saskatuna

U 17.05 rival Novosađana biće Tokio, dok će od 18.10 na programu biti polufinalni mečevi. Veliko finale zakazano je za 19.50, a podsećanja radi, Novosađani su branioci titule osvojene prošle godine protiv Dohe u finalu sa 20-12.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter