4
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA JTD: Ni Krka nije mogla da zaustavi umornu Zvezdu

Objavljeno: 07.12.15 u 22:47

U poslednjem meču prvog kruga takmičenja u ABA JTD ligi Crvena zvezda je u Novom Mestu savladala Krku sa 71:65 (17:19, 18:21, 16:10, 20:15).

Utakmicom između Krke i Crvene zvezde okončana je prva polusezona u regionalnom košarkaškom takmičenju, a laskava titula šampiona tog dela sezone pripašće Budućnosti. Ali odmah ispod nje su Cedevita i Crvena zvezda koja je večeras u Sloveniji savladala Krku i upisala 10 pobedu u prvenstvu.

Krka je pokušala da iskoristi potencijalni umor Crvene zvezde i nakon prve četvrtine koja je protekla u rezultatskom egalu u igri koš za koš, druga deonica donela je blagu prevagu na stranu slovenačnog tima.

Serijom 7:0 domaći tim je stigao do devet poena prednosti i u tim momentima je šampion jadranske lige delovao vrlo umorno i, na neki način, mislima u Evroligi. Međutim, uspeli su izabranici Dejana Radonjića da smanje zaostatak do poluvremena i da na veliki odmor odu sa pet poena minusa – bilo je 40:35.

Nastavak meča doneo je drugačiju sliku na parketu. Zvezda je treću deonicu otvorila serijom 9:0 i ekspresno došla do izjednačenja, pa i vođstva. Uspeli su domaći da na kratko zaustave taj nalet Beograđana, ali ne zadugo, pošto je u poslednjoj četvrtini prvak Srbije slomio svog rivala.

Predvođena i večeras odličnim Maikom Cirbesom, ali i Stefanom Jovićem koji je ostvario svoj novi dabl-dabl učinak, Zvezda je u jednom momentu poslednje četvrtine došla i do 10 poena prednosti (56:66).

Ispostavilo se da je to bila ključna prednost za crveno-bele, iako je Lapornik od tog momenta postigao devet poena za ekipu Krke i doveo je do zaostatka od samo tri poena. Ipak, u penal završnici igrači Zvezde su uspeli da ostanu ‘mirne ruke’ i dođu do 10 pobede u regionalnom takmičenju.

Najefikasniji na ovom meču bio je Lapornik sa 17 poena, dok je u ekipi Krke Jure Lalić imao 12. U pobedničkom taboru Maik Cirbes i Stefan Jović su imali po 13 postignutih poena, dok je Branko Lazić trijumfu doprineo sa 10 koševa.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

ABA JTD, 13. kolo

Rezultati:

ponedeljak, 7. decembar:

Krka – Crvena zvezda 65:71

Nedelja, 6. decembar

Metalac – Mega Leks 83:76
MZT – Cedevita 70:65

Subota, 5. decembar

Igokea – Tajfun 71:82
Partizan – Olimpija 76:74
Cibona – Budućnost 69:91

Odigrano u petak:

Sutjeska – Zadar 71:60

[/stextbox]

 

0
0

4 Komentara

  1. -CRVENO-BELI NEKROFILI (ja), vasa „ljubav“ prema smrti i necemu sto nema zivota je zanimljiva, dal’ je novac ili nastrana „ljubav“ u pitanju, ali „voleti“ ugasen klub je -BOLESNO !!! .!. XXAAXXAA .!.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter