1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: MEGA LEKS

ABA: Mega bolja od Olimpije za ostanak na čelu Jadrana

Objavljeno: 21.11.15 u 19:34

Košarkaši Mega Leksa su i pored velikih problema sa povredama igrača, uspeli da pobede Union Olimpiju sa 89:99 (27:22, 20:21, 22:26, 20:30) u okviru 11. kola ABA lige.

Ovom pobedom se Mega ponovo popela na prvo mesto na tabeli gde će svakako prenoćiti. Na ovom meču zbog povreda nisu nastupili Ognjen Jaramaz i Radovan Đoković ali se u njihovom odsustvu istakao Stefan Simić, koji je za 11 minuta na parketu postigao isto toliko poena bez promašaja (5/5 iz igre) dok je svoj debi u ABA ligi imao Alfa Kaba.

Dejan Milojević je počeo meč sa sledećom petorkom: Simić, Luvavu-Kabaro, Simeunović, Nikolić i Janković. Posle 3 minuta meča rezultat je nerešen 6:6 uz 4 poena i 1 asistenciju Simića.

Domaća ekipa šutevima za 3 uspeva da stigne do prednosti 17:12.  Ivanović i Aranitović sa slobodnih bacanja nisu dozvolili da se Olimpija odlepi u narednim minutima. Ivanović potom pogađa i trojku a prva četvrtina se završava rezultatom 27:22.

Aranitović pogađa dugu dvojku na početku druge četvrtine a potom i Nikolić trojku za izjednačenje. Usledio je period slabije igre i serija 7:0 za Olimpiju koju odličnim ulazom prekida Simić.

Olimpija nastavlja da šutira sjajno za 3 poena pa je rezultat u 17. minutu 44:33. Ivanović potom pogađa novu trojku a Kaba posle ukradene lopte asistira Simeunoviću za lake poene.

Poluvreme je završeno trojkom Ivanovića za 47:43. Najefikasniji u Mega Leksu posle 20 minuta su bili Ivanović sa 14 poena i Aranitović sa 8.

Dobar početak drugog poluvremena za Megu koja posle koša Nikolića iz ofanzivnog skoka i trojke Luvavu-Kabaroa stiže do novog izjednačenja, 50:50 a potom i do prve prednosti na meču, 53:54. Razigrao se i Nikolić koji pogađa trojku i koš posle novog ofanzivnog skoka.

Olimpija ne dozvoljava odlepljivanje pa se u narednim minutima igralo koš za koš. Ivanović novim košem uz zvuk sirene postavlja rezultat na kraju 3/4, 69:69.

Poslednji period otvara Nikolić trojkom za novo vođstvo Mege, 69:72. Simić krade loptu uz lako polaganje i a posle dve trojke Luvavu-Kabaroa, Mega vodi sa 73:80. Trener Olimpije Gašper Potočnik traži tajm-aut ali Mega posle njega odgovara novom serijom 0:7 uz poene Simića, Jankovića i Simeunovića za plus 12, 87:75.

U poslednjih 5 minuta meča igrači Mega Leksa su rutinski sačuvali pobedu za novo čelo tabele, 89:99. Posle 11 kola, Mega ima skor od 8 pobeda i 3 poraza i trenutno drži prvu poziciju na tabeli dok je Union Olimpija ostala na 4 pobede.

U narednom kolu 28. novembra Mega Leks dočekuje Krku u Sremskoj Mitrovici.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter