0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

MEČ KOJI BI MOGAO DA BUDE ODLUČUJUĆI: Zvezda brani +22 u Strazburu i vreba novu pobedu (20.45)

Objavljeno: 19.11.15 u 09:52

Raspoložonje navijača Crvene zvezde prethodne nedelje variralo je od egzaltiranosti nakon trijumfa košarkaša u Minhenu, do ogorčenja posle poraza od Igokea u Beogradu.

Za razliku od navijača igrači nemaju mnogo vremena da se osvrću iza sebe već moraju da razmišljaju samo o narednom meču, a on je na programu već večeras u okviru 6. kola evroligaške grupe A protiv francuskog Strazbura.

Oba tima su u prvih 5. kola zabeležila po dve pobede od kojih su nešto vrednije one koje je odneo domaćin pošto je pred svojim navijačima praktično deklasirao favorizovane timove – Fenerbahče i madridski Real.

Malo ko je tako nešto mogao i da pretpostavi pogotovo nakon debakla koji je Strazbur doživeo u beogradskoj Kombank areni (81:59) na startu ove sezone.

– Pre početka takmičenja u Evroligi, Strazbur je analiziran kao neko ko u ovoj grupi treba da bude „samo“ učesnik. Mi smo prvi meč odigrali dobro, čak i odlično, nadigrali smo ih u potpunosti. Međutim, nakon tog prvog meca Strazbur je pokazao da se radi o ozbiljnom timu koji ima ozbiljan kvalitet, i koji može da savlada svakog protivnika, pa i Real i Fenerbahče, i to poprilično ubedljivo i lako. Sada su ozbiljni kandidati za TOP 16 fazu, u dobrom su trenutku, i u boljoj poziciji od nas, u smislu da nisu igrali prvenstvenu utakmicu tokom vikenda, i da potpuno spremni i odmorni docekuju ovaj duel, što kod nas nije slučaj, rekao je u najavi ovog meča trener Crvene zvezde Dejan Radonjić.

Kada je u pitanju igrački kadar za mesto u timu ponovo će konkurisati kapiten Branko Lazić koji se oporavio od povrede koju je zadobio u duelu sa Bajernom, zbog kog je preskočio meč protiv Igokee.

– Želimo da odigramo dobru utakmicu, da budemo konkurentni, i na prvom mestu kompletniji, ali u ovom trenutku ne mogu sa sigurnošcu da kažem u kolikoj meri ćemo moci da računamo na kapitena Branka Lazića, objasnio je Radonjić.

Ni na ovom meču trener crveno-belih neće moći da računa na Gala Mekela, Nemanju Dangubića i Luku Mitrovića.

Sinoćnji poraz Reala u duelu sa Himkijem dodatno je zakomplikovao situaciju na tabeli grupe A pa je sve verovatnije da čak ni četiri trijumfa ne garantuju timovima plasman u Top 16 fazu Evrolige.

Crvena zvezda sigurno nije otuptovala u Francusku kako bi bila poražena već će pokušpati da dođe do trećeg trijumfa, ali ukoliko u tome ne uspe veoma je važno da ne bude poražena većom razlikom nego što je pobedila Strazbur u 1. kolu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter