20
Evroliga

FOTO: STARSPORT

EL: Od gotovog – veresija! Poraz Zvezde od Strazbura, bez koša iz igre u poslednjoj deonici (VIDEO)

Objavljeno: 19.11.15 u 22:45

Crvena zvezda je poražena od ekipe Strazbura u šestom kolu Evrolige rezultatom 78:75 (19:30, 15:22, 22:12, 22:11).

Oba tima pred ovaj meč su imala skor od dve pobede i tri poraza, ali su obe ekipe pamtile duel od pre nešto više od mesec dana, kada je Crvena zvezda slavila u Kombank areni sa čak 81:59.

Strazbur je počeo u petorci: Lelu, Buboa, Vims, Fofana, Kolins, dok je Dejan Radonjić na parket izašao sa ovih pet igrača: Jović, Tompson, Miler, Simonović, Cirbes.

Već smo pisali o fantastičnom početku ove utakmice od stranie izabranika Dejana Radonjića, u kom je prednjačio Kvinsi Miler. On je meč otvorio sa čak četiri trojke, bez promašaja iz igre i sa 14 poena u prvoj četvrtini.

Krajem prve i početkom druge četvrtine pratili su ga Marko Simonović i Marko Gudurić, pa je Crvena zvezda trojkama u serijama održavala visoku prednost.

(Izvor: youtube / Sport Nation)

Istina, odgovarali su i domaći igrači, pa zbog toga razlika nije išla previsoko, ali jeste početkom treće deonice kada su pogađali ponovo Miler i Simonović za maksimalnih 21 poen prednost u 25. minutu meča.

(Izvor: youtube / Sport Nation)

Međutim, kao da su se igrači šampiona Srbije prerano opustili i već tada pomislili da je kraj. Žilavi Francuzi su stravično pojačali odbranu i potpuno zaustavili, do tada nezadrživi šut gostiju iz Beograda.

Lelu je prvi povukao odličnim prodorima i šutem sa distance, ispratio ga je Bobua pogocima, takođe za tri poena, ali i u kontri, ali isto tako i Luis Kembel, pa je prednost Zvezde munjevito počela da se topi. Do kraja treće četvrtine ona je iznosila samo osam poena (64:56), a stvari su se na isti način odvijale i u poslednjih 10 minuta.

Ekipa Strazbura je fantastičnom odbranom uz podršku sa tribina, nastavila da lomi Crvenu zvezdu, čiji je šut potpuno nestao, a umesto toga je broj izgubljenih lopti naglo rastao. I što je najgore po crveno-bele, gotovo sve su vodile pravo do kontri za lake poene igrača Strazbura.

Pogotkom Golubovića iz odbojke francuski tim je poveo na tri minuta do kraja, a na 1:23 do kraja još jedna izgubljena lopta dozvolila je pogodak Kembelu uz faul Gudurića, pa je domaćin poveo sa 78:72.

Verovali ili ne, Crvena zvezda nije postigla nijedan koš iz igre u poslednjoj četvrtini. Ipak, i pored toga ušlo se u neizvesnu završnicu na 30 sekundi do kraja.

Zvezda je imala poslednji napad i šut Simonovića sa velike udaljenosti za produžetak, ali je promašio i tako je ostvarila još jedan poraz koji će je sigurno zaboleti.

Najefikasniji na meču bio je Žeremi Lelu sa 24 poena, a sjajan je bio i Rodrigo Buboa sa 17 poena, od čega 11 u poslednjih 10 minuta.

Najbolji u timu Zvezde bio je Kvinsi Miler sa 23 ubačena koša i 11 skokova, Marko Simonović je postigao 18, a Marko Gudurić je dodao 13 poena.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]Strazbur – Crvena zvezda 78:75 (19:30, 15:22, 22:12, 22:11)
Sudije: Jerezuelo (Španija), Zamojski (Poljska), Koljenšić (Crna Gora).
Strazbur: Kolins 3, Bobu 17, Lakomb 1, Lelu 24, Kembel 10, Mušidi, Trevis, Fofana, Golubović 13, Vims 4, Dupor 6.
Crvena zvezda: Rebić 2, Tompson 4, Simanić, Tejić, Simonović 18, Nastić, Gudurić 13, Jović 4, Miler 23, Cirbes 9, Štimac 2. [/stextbox]

0
0

20 Komentara

  1. Meni i dalje nisu jasni ovi musavci koji mekeću na vestima o Zvezdi, i Evroligi, a Zvezda ih izbacila iz Evrolige… Lepo ih je opisao Jovan Dučić.

    0
    0
    Odgovori
  2. Kad neljudi unište sport i košarkašku instituciju i akademiju svetskog formata.

    A potroše narodne milione na kk kukuruz i neznanje.

    Rezultat nikad veće blamiranje zemlje vicešampiona sveta.

    Posle uništenja fudbala, košarke ostao vaterpolo u kom nema opcija za drpanje a već ste uradili toliko zla. Bando crvena.

    0
    0
    Odgovori
  3. IDI U LOVCEN I BUDUCNOST PA TAMO PRAVI TIM MOMBRILU CRNOGORSKI. BEZ BLAMA I OBRAZA VODI TIM…. POGLEDAJTE NJEGOV TIME-out?? SAMO SE BECI NESTO I NE ZNA DA ORGANIZUJE… Jesam ZVEZDAS DO SMRTI ALI VUJOSEVIC DA JE IMAO TIM KAO MI PROSLE GODINE final 4 nam zivot bi stavio da bi igrali… BOZE BOZE OVO SAMO U SRBIJI IMA NIGDE VISE NA SVETU

    0
    0
    Odgovori
  4. U igri dva grogi boksera, dobija onaj koji je vec bio nokautiran. Poslednji napad Zvezde je prica za sebe. Simonovic, koji je bio najbolji igrac Zvezde, se rita i „prosipa mleko“. Ne mogu da verujem da tako iskusan igrac sutira sa pola terena iz nemoguce pozicije, a ima jos tri sekunde da se priblizi malo kosu. I onda jos gluplja fora – trazi faul kojeg nema. Tim u koji je skrkano nekoliko milki, poslednje minute igra sa Rebicem, Guduricem…

    0
    0
    Odgovori
      • To je vaša logika druže. Govorili ste da brukamo Srbiju kad smo na F4 2010.god doživeli dva poraza u produžecima i završili kao četvrti u Evropi.

        0
        0
        Odgovori
        • To jeste logika tvojih istomišljenika po navijačkom opredeljenju. Njihova logika je do pre koju godinu bila i da košarka nije sport. Uopšte, sport nikad nije bitan ukoliko Zvezda trenutno nije uspešna u njemu, pogledajmo primer vaterpola koji vas više ne zanima. Mi jesmo trenutno poslednji u ABA ligi, ali mi bar imamo klub za koji navijamo i koji je miljama ispred kluba za koji trenutno navijaš, kao i ispred kluba za koji si nekada navijao, a koji više ne postoji.

          0
          0
  5. Citam gore komentare i kaze Zvezda nece proci…Pa naravno da nece, ali ne zbog tih klinaca koji su se borili. Limitiran je ovo tim, ne moze od Rebica da se ocekuje da bude Vilijams. Radonjica niko ne dira, a ko je kriv? Kvazi trener, naravno…

    0
    0
    Odgovori
  6. .!. XXAAXXAA .!. Sramota i bruka GDE SU ZAVRSILE „NASE“ PARE, A REZULTATA NEMA..MUTANT PROJEKAT, VISE NA DNEVNOM NIVOU „POLOZI“ I POTROSI NOVCA NEGO ZELEZARA iz Smedereva, A REZULTATA NEMA, PA NEMA..GUBE I OD NEKIH „VELIKANA KOSARKE“ KOJEM NI IME NISAM ZAPAMTIO, U ERI SVETINJE KK PARTIZAN, TAKVI NISU MOGLI DA SE „IGRAJU“ SA UGLEDOM OVE PLEMENITE „VESTINE“ IZMEDJU OBRUCA, KAO UOSTALOM I PRETECHA OVOG SADASNJEG KLUBA-KK CZ..!!! SAMO KK PARTIZAN-SRBIJU SPASAVA !!! Partizan-MIT ili cudo-jedini ponos i najveci brend Srbije !!!

    0
    0
    Odgovori
  7. Opet smo pokazali da smo mala ekipa i da imamo jos manjeg trenera! Igra sa 2 najmladja igraca u ekipi zadnjih 5 minuta! Strasno ja ovo necu vise ni da gledam. I ne zasluzujemo da prodjemo!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter