0
Evroliga

EL: Neka se spremi Zvezda, Veseli i Kalinić leteli u novoj pobedi Fenera, pobedio i PAO (VIDEO)

Objavljeno: 13.11.15 u 22:59

Sledeći protivnik Crvene zvezde u Evroligi biće Strazbur koji je večeras na svom terenu savladao aktuelnog prvaka Evrope, Real iz Madrida.

Naredni protivnik Crvene zvezde biće Strazbur u Francuskoj, gde je večeras pao i šampion Evrope. Ekipa Vensana Kolea je potpuno nadigrala ekipu Reala iz Madrida i pobedom od 93:86 potpuno ušla u borbu za plasman u TOP 16 fazu.

Najbolji strelac Strazbura bio je Luis Kembel sa 23 poena četiri od pet za tri), dok je Rodrig Boboa sakupio 16 poena i šest asistencija. Na drugoj strani 21 poen je postigao Džefri Tejlor, a 20 poena je ubacio Serhio Ljulj.

Ekipa Fenerbahčea je u okviru iste grupe, u derbiju savladala Himki. U veoma neizvesnom meču, kao što se i očekivalo, tim Željka Obradovića je teškom mukom došao do pobede od 88:83.

Preloman je bio drugi deo meča, u kom je Fener stekao prednost od osam poena, koju je, kroz ostatak meča sačuvao. U tome su pomogle i bravure Nikole Kalinića i Jana Veselog, posebno Čeha koji je, evo i kako, leteo po svom starom običaju:

A odlučio ga je Nikola Kalinić u poslednjih 30 sekundi sjajnim zakucavanjem:

Najefikasniji u redovima Fenera bio je Điđi Datome sa 18 i Bobi Dikson sa 16 poena. Veseli je dodao 15, Bogdan Bogdanović postigao je devet, dok je Kalinić upisao šest poena.

I Panatinaikos našeg selektora Aleksandra Đorđevića je upisao trijumf i to protiv Žalgirisa. Nije se postavljalo pitanje pobednika u tom meču, pošto je od starta meča rasla prednost Atinjana.

Srpski reprezentativci imali su velikog udela u tome, pošto je Miroslav Raduljica postigao 18 poena, a Ognjen Kuzmić 11, dok je Saša Pavlović ubacio šest koševa.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Evroliga – 5. kolo:

A grupa:

Četvrtak:

Bajern Minhen – Crvena zvezda 79:90

Petak:

Strazbur – Real Madrid 93:86
Fenerbahče – Himki 88:83

B grupa:

Četvrtak:

Anadolu Efes – Olimpijakos 87:91
Limož – Armani Milano 74:65

Petak:

Cedevita – Laboral kuća 76:67

C grupa:

Četvrtak:

Barselona – Lokomotiva 72:68

Petak:

Karšijaka – Stelmet Zelen Gora 77:66
Panatinaikos – Žalgiris 91:56

D grupa:

Četvrtak:

Makabi Tel Aviv – Darušafaka 73:84

Petak:

CSKA Moskva – Unikaha 86:78
Sasari – Brose 70:93

[/stextbox]

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter