0
Košarka

NBA: Doktor Novicki rešio Lejkerse, Nikola Jokić upoznao Duranta, Vestbruka, a posebno Ibaku (VIDEO)

Objavljeno: 02.11.15 u 08:35

U nastavku takmičenja u NBA ligi noćas je na repertoaru bilo sedam utakmica.

Kao po dobrom starom običaju, tokom „sundey showcase“, prvi mečevi odigrani su još kasno sinoć po srednjeevropskom računanju vremena.

NBA maraton počinjemo u Tajm Vorner Kejbl Areni u kojoj su Atlanta Hoksi savladali Šarlot sa 94:92. Četa Majka Badenholzera sama je sebi zagorčala život na ovom meču pošto je u jednom trenutku imala i 14 poena viška, ali je dozvolila Hornetsima da se vrati u život. U poslednjem napadu Kemba Voker je šutirao za produžetak, ali je njegov šut odseo na „prednjem obruču“.

Kent Bejzmor je predvodio „Jastrebove“ do trijumfa sa 20 poena, pratio ga je Al Horford sa snažnim dabl-dabl učinkom od 16 poena i 12 skokova, identični košgeterski saldo imao je Pol Milsap, dok je Džef Tig ubacio 18.  Na drugoj strani Kemba Voker je ubacio 17, Nikolas Batum 16 poena.

(izvor: youtube/G4NBAVideos)

San Antonio Sparsi savladali su Boston Seltikse u TD Gardenu sa 95:87. Bobija Marjanovića ovog puta nije bilo na parketu, ali jeste Lamarkusa Oldridža. Novi Ol-star krilni centar Sparsa nije pokazao svoj široki spektar napadačkih opcija u prve dve utakmice, ali je sinoć bio na svom nivou sa 24 poena i 14 skokova.  Pratio ga je Kavaji Lenard sa 19 poena.

(izvor: youtube/NBAHighlightsDaily)

Košarkaši Majami Hita noćas su priredili i najveći podvig pošto su uspeli da nadoknade minus od 21 poen razlike u meču sa Hjuston Roketsima i na kraju da stignu do pobede 109:89. Džejms Harden ove sezone ne liči na sebe, na utakmice dolazi kao na šuterske treninge, ne stidi se da ispali i rafal od 10 do 15 promašaja po meču, a noćas je ponovo bio bleda senka igrača iz prošle sezone sa 16 poena i 7 asistencija, ali uz šut iz igre od katastrofalnih 2-15, odnosno  0-10 van linije 7,24.

Sa druge strane Majami Hit je prošle sezone „otkrio“ Hasana Vajtsajda koji se ispostavio kao pun pogodak na poziciji centra, a da je tako potvrdio je i prošle noći impresivnom rolom od 25 poena, 15 skokova i šut iz igre 12-15. Di Vejd je dodao 20 poena, Luol Deng 14.

(izvor: youtube/NBA Daily Recap)

Toronto Reptorsi obradovali su publiku u Er Kanada Centru trijumfom nad Milvoki Baksima 106:87. Trener Reptila, Dvejn Kejsi, na taj način stigao je do rekorda pošto je postao prvi trener kanadskog tima sa 157 pobeda otkako je došao u klub u sezoni 2011-12. Jonas Valančijunas je ubacio 19 poena, a Kajl Lauri i Demar Derouzan po 15. Na drugoj strani Janis Adetokumpo je upisao 20 poena i 9 skokova.

(izvor: youtube/NBAHighlightsDaily)

Čikago Bulsi stigli su i do treće pobede u sezoni pošto su sa 92:87 savladali Orlando Medžik, koji je stigao do trećeg poraza u tri izuzetno neizvesna meča. Španska veza radila je tokom meča, budući da su Nikola Mirotić i Pau Gasol na ravne časti podelili zbir od 32 poena. Džimi Batler je dodao 14, a Dag Mekdermot 12 poena. Nikola Vučević je za Orlando upisao dabl-dabl od 15 poena i 11 skokova.

(izvor: youtube/NBAHighlightsDaily)

Ekipa Oklahome Siti Tander prošle sezone nije bila u plej-ofu, a Rasel Vestbruk i Durant ne žele da se ponovi takav scenario. Ova dvojica momaka su imali velikih problema sa povredama prošle sezone, a u minulom meču su zajedničkim snagama isporučili više od 90 poena. Noćas su Tanderi savladali Denver sa 117:93.

Nikola Jokić se našao na parketu čak 25 minuta, za to vreme je uspeo da upiše 8 poena uz 4 skoka i šut iz igre 4-9, a pored toga našao i se u hajlajt materijalu NBA lige, kada je njegov šut monstruozno izblokirao Serž Ibaka. Takođe, Jokić je u finišu susreta zaradio i manju povredu leđa. Upravo Ibaka je bio jedan od najboljih igrača Tandera sa 18 poena, 7 skokova i 5 rampi.

Za Nagetse je u startnih pet igrao i bivši kapiten Partizana Žofri Lovernj koji je stao na koti od 11 poena i 7 skokova. Za Oklahomu Durant je ubacio 25 poena, Rasel Vestbruk 15 uz 9 skokova i 8 asistencija.

(izvor: youtube/NBAHighlightsDaily)

I, na kraju, ekipa Dalas Maveriksa osvojila je Stejpls Centar trijumfom nad LA Lejkersima od 103:93 i perfektnu noć iz igre Dirka Novickog. Sedmi najbolji strelac NBA lige svih vremena noćas je upisao 25 poena, a iz igre je šutirao sjajnih 10-13. Uz to je uhvatio i 9 skokova. Na terenu se posle operacije noge vratio i Čendler Parsons, igrao je 11 minuta i ubacio 2 poena.

Za Lejkerse je sjajnu noć imao Džulijus Rendl koji je uknjižio dabl-dabl od 22 poena i 15 skokova. „Crna Mamba“ je zavla Lejkerse u crno pošto je iz igre šutirao nimalo lepih 3-15 za zbir od 15 poena. 

(izvor: youtube/NBAHighlightsDaily)

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]Rezultati:

Šarlot Hornets – Atlanta Hoks 92:94
Boston Seltiks – San Antonio Spars 87:95
Majami Hit – Hjuston Rokets 109:89
Toronto Reptors – Milvoki Baks 106:87
Čikago Buls – Orlando Medžik 92:87
Oklahoma Siti Tander – Denver Nagets 117:93
Los Anđeles Lejkers – Dalas Maveriks 93:103[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter