0
Košarka

SAJAM KNJIGA: Danas promocija dela ‘Zlatna levica Radivoj Korać’

Objavljeno: 31.10.15 u 09:45

Danas, u subotu 31. oktobra, sa početkom od 17 sati u Hali 1 Beogradskog sajma u okviru Sajma knjiga biće održana promocija knjige „Zlatna levica Radivoj Korać“, autora Žarka Dapčevića Dabe.

Na plakatu u kratkoj recenziji knjige piše:

– Daba je gotovo detektivski istražio i opisao Koraćev život počevši od detinjstva i ratnih strahota, preko mladosti i kontakta sa raznim sportovima, prvih treninga i postignutih koševa razgovora sa članovima porodice i opisa utakmica koje su ga podigle do zvezda, do međunarodne karijere i tragične smrti pored Sarajeva.

Tu su autentične i originalne beležnice, kako one pisane Koraćevom rukom, tako i zapisnici sa utakmicama na kojima je postigao rekorde, zatim priče i anegdote sa gostovanja u studijima širom Evrope, fotografije koje se više nigde ne mogu naći. Knjiga obiluje statističkim podacima, a uz priču o Koraću, knjiga se dotiče i situacije u jugoslovenskoj košarci tog vremena.

IMG_20151031_003948

Počasni gost na promociji knjige biće rođeni brat Radivoja Koraća – Đorđe Korać, koji trenutno živi u Francuskoj.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter