7
Košarka

FOTO: STARSPORT

POČIVAJ U MIRU, LEGENDO: Preminuo Ranko Žeravica

Objavljeno: 29.10.15 u 10:18

Legendarni košarkaški stručnjak Ranko Žeravica preminuo je danas u 85. godini života.

Velikan jugoslovenske i srpske košarke je još 2009. godine doživeo srčani udar posle čega su mu ugrađena tri bajpasa. Februara ove godine je imao novi infarkt i stavljen mu je stent. Nažalost, srce velikana jutros nije izdržalo i preminuo je u 85. godini.

Žeravica je imao impozantnu trenersku karijeru. Rankoje reprezentaciju Jugoslavije vodio do zlata na Olimpijskim igrama (1980), Svetskom prvenstvu (1970), do srebra na Igrama 1968, Mundobasketu 1967 i Eurobasketima 1969 i 1971, odnosno do bronze na Svetskom prvenstvu 1982. godine. Svetska kuća košarke ga je 2007. uvrstila u Kuću slavnih FIBA.

0
0

7 Komentara

    • Da li je moguce da se i u ovakvoj situaciji,poneki retardirani grobar pravi pametan?Prvo prepisuješ foru od juče,kad je neko potpisao onog idiota GdK,pa i ti uzimaš već postojeći nik a posle se sprdaš sa jednom od najvećih srpskih košarkaških legendi u trenutku kad je preminuo.To može samo klasičan idiot i nečovek.Pa taj čovek vam je omogućio da osvojite prvu titulu u istoriji,posle 31 godinu postojanja.On je selektirao igrače i okupio ih godinu ili dve pre toga i samo zahvaljujući njemu ste stali na noge i postali renomirani klub.Do tada su sigurno 10-tak kluba bila bolja i uspešnija od vas,vi ste bili drugorazredni.

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter