0
Košarka

NBA: Nestvarni Rasel Vestbruk, Bjelica solidan, Pol Džordž u punoj formi

Objavljeno: 21.10.15 u 08:50

U nastavku pripremnih utakmica u NBA ligi tokom noći na repertoaru je bilo pet mečeva.

Košarkaši Čikago Bulsa savladali su Indijanu Pejsers sa 103:94. Uprkos porazu, krilni igrač Pejsersa, Pol Džordž, bio je centralna figura večeri upisavši čak 26 poena uz 13 skokova. U taboru Bulsa istakao se Aron Bruks sa 22 poena i 6 asistencija, a Nikola Mirotić ga je pratio sa 15 poena. 

Ekipa Milvoki Baksa pregazila je Minesotu Timbervulvs kao plitak potok sa 106:88. Kris Midlton sa 17, te Majk Karter-Vilijams sa 16 poena predvodili su Bakse, dok je serijal atraktivnih poteza izveo Janis Adetokumpo koji je na kraju imao 12 poena. 

Na drugoj strani Nemanja Bjelica igrao je 24 minuta, a to mu je bilo dovoljno da ubaci 8 poena i uhvati 7 skokova. Iz igre je šutirao 3-7, za tri poena 2-6, dok je sa linije penala promašio oba pokušaja. Najbolji u taboru poraženih bio je Šabaz Muhamed sa 18 poena. 

Finiks Sansi skinuli su skalp San Antonio Sparsima rezultatom 104:84. Trener Greg Popovič odlučio je da Bobija Marjanovića drži svih 48 minuta na klupi. Na drugoj strani igrao je Mirza Teletović i ubacio je 9 poena za 15 minuta. Najefikasniji u oba tima bio je Markif Moris sa 17 poena.

Košarkaši Oklahome Siti Tander savladali su Jutu Džez sa 113:102. Rasel Vestbruk uključio je „beast mode“ iz finiša prošle sezone u kojem je vezao u jednom trenutku četiri tripl-dabla. I noćas je tri svoje statističke kolone ispunio dvocifrenim brojkama upisavši 21 poen uz po 10 skokova i asistencija.

Ništa lošiji nije bio njegov „kompanjero“ sa „titulom“ superstara: Kevin Durant. Popularni „Slim Reaper“ je meč okončao sa 29 poena uz 8 skokova i gotovo perfaktan procenat šuta iz igre od 11-15 za svega 29 minuta na terenu.

I, na kraju, ekipa LA Klipersa demolirala je Golden Stejt Voriorse sa 130:95. Šou je ukrao Blejk Grifin koji je susret okončao sa 29 poena uz odličan šut iz igre 11-17.  Sin trenera Doka Riversa, Ostin, sa klupe je doneo 16 poena, a Deandre Džordan je produkovao dabl-dabl sa 10 poena i skokova.

Kris Pol nije uspeo da iskontroliše nerve, pa je već posle 19 minuta igre morao na tuširanje jer je zaradio duplu tehničku grešku zbog „verbalnog klinča“ sa arbitrima, ali je već imao 7 poena i 10 asistencija. Džej Džej Redik je ubacio 15 poena. Na drugoj strani Stef Kari je odmarao, a Klej Tompson je ubacio 21 poen uz 6-12 šut iz igre.

(izvor: youtube/NBA)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter