0
Košarka

FOTO: STARSPORT

DRUGA RECKA: ‘Srpski’ PAO bolji od Olimpijakosa i Milutinova

Objavljeno: 19.10.15 u 22:10

U velikom derbiju 2. kola grčkog šampionata ‘srpski’ Panatinaikos je slavio nad Olimpijakosom sa 73:69. 


Aleksandar Đorđević je posle četvrtfinala Kupa ponovo nadmudrio kolegu, a PAO je upisao dve pobede nad ljutim rivalom za kratko vreme, ovu na svom terenu. Do nje su došli iako su imali -15 posle prve četvrtine. Nadoknadili su to, a potom je bilo manje-više egal sve do 35. minuta.

PAO je potom napravio seriju od 9:0 i stigao do dvocifrene razlike. Derbi ne bi bio derbi kada bi se meč tako ‘lagano’ priveo kraju. Razigrao se Papapetru i dva minuta pre kraja smanjio na 67:64.

Odbili su nalet domaćini, Raduljica i Pavlović odveli svoj tim na 71:64. Na semaforu je stajalo 50 sekundi do isteka meča, sedam poena viška za Zelene…

A onda je Spanulis, majstor završnica, ubacio trojku, Papapetru bio nepogrešiv sa linije za slobodna bacanja za novu dramu -71:69. Ipak, ni Feldejnu nije zadrhtala ruka, ubacio je oba bacanja i stvaio tačku na meč i trijumf Zelenih.

Feldejn je ubacio 12 poena, Miroslav Raduljica 11 poena, uz tri tri skoka i dve asistencije. Kuzmić je doprineo sa 8 poena, 4 skoka, a Saša Pavlović sa 10 poena, 3 asistencije i 2 skoka.

Na drugoj strani Printezis je imao 15 poena al, a Spanulis sedam poena i 10 asistencija. Nikola Milutinov je na parketu proveo 13 minuta, postigao je 2 poena i zabeležio 3 skoka.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter